facebook

“400 млн. куди пішли?”: Мосейчук одним запитанням поставила Гройсмана в незручне становище. Аж схуд за декілька хвилин

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман не зміг відповісти на питання, куди пішли сотні мільйонів, які Мінінформполітики повинно було використати на захист інформаційного простору в Україні.

У черговому випуску програми “Право на владу” мова йшла, зокрема, про анонсований телеміст між Україною та Росією на каналі NewsOne та про обурення українців, яке спровокував такий крок українського ЗМІ.


В ефірі програми дискутували про те, чому стала можлива така заява українського телеканалу і чому інформаційний простір України виявився таким незахищеним перед пропагандою ворога.

Ведуча програми Наталія Мосейчук задала гостю студії прем’єр-міністру України, лідеру партії “Українська стратегія Гройсмана” Володимиру Гройсману не дуже зручне запитання.

“Міністерство інформаційної політики з 2017 року за бюджетною програмою здійснення заходів у сфері захисту інформаційного простору витратило 401 мільйон грн. Це в 10 разів більше, ніж на захист прав людини. У мене питання: на що пішли ці кошти? Чи Ви цікавилися у свого міністра?”, – запитала Мосейчук у прем’єра.

Однак, Гройсман не відповів на пряме запитання, а почав звинувачувати у всьому війну і Путіна.

“Не дивлячись на те, що уряд – це колегіальний орден, кожне міністерство має свій власний бюджет і відповідає міністр за витрати по бюджету… Я хотів сказати про телеміст. 5 років проти нас іде війна, я не розумію, коли ми говоримо, що це не війна, що це конфлікт, що там страждають люди. Я задаю питання – чому вони там страждають? Тому що в один день росіяни своїми танками, своєю зброєю, своїми збройними силами, в тому числі бойовиками, яким вони платять російські рублі, пішли на нашу суверенну державу, посіяли вбивства, посіяли ненависть і почали завойовувати в тому числі і через свою пропаганду і впливати на громадську думку людей…Чому називають цю війну гібридною? Тому що вони проти нас працюють різними засобами, в тому числі інформаційно. Вони 24 години на добу працюють по своїм каналам, які контролює особисто Путін. І якщо хтось думає, що власником каналів є Медведчук – ні, він просто виконавець ролі самого Путіна”, – сказав Гройсман.

Читайте також:  Наступатимуть з усіх боків: у ГУР розповіли про плани росії взяти Україну «у кільце»

Мосейчук спробувала повернути прем’єра в русло розмови.

“Я це все розумію, але 400 мільйонів – як в суху землю, куди пішли?”, – нагадала ведуча прем’єру своє запитання.

” Я вам надам повний звіт”, – сказав на це Гройсман, так і не відповівши на запитання.

Джерело.