facebook

ДСНС: ліквідація лісових пожеж на території країни триває

На Житомирщині та Київщині до протипожежних заходів залучено важку інженерну техніку ДСНС та шляхопрокладачі Збройних Сил України.

Про це інформує пресслужба ДСНС.

Зокрема, в Житомирській області станом на 21 год. 21 квітня силами ДСНС надається допомога працівникам лісгоспів на території ДП «Овруцьке ЛГ», «Овруцьке СЛГ», ДП «Словечанське ЛГ», щодо гасіння окремих осередків тління трав’яного настилу, пеньків та деревини.


Осередок горіння ДП Овруцький спец. ЛГ Виступовицьке лісництво поблизу сіл Жолудівка та Журба локалізовано.

Також вогнеборці локалізували пожежу лісової підстилки на території  Словечанського ЛГ .

Продовжуються роботи по гасінню окремих осередків тління трав’яного настилу, пеньків та деревини всередині локалізованих ділянок.

До гасіння залучено 1 316 осіб та 179 пожежних машин.

У Київській області станом на 21 год. 21 квітня у зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення підрозділами ДСНС надається допомога ДАЗВ у гасінні пожеж на території  Луб`янського, Паришівського, Дитятківського та Денисовицького лісництв. Основні зусилля спрямовані на локалізацію 3 осередків (с. Розсоха, с. Крива Гора та с. Рудьки – с. Буряківка) тління пеньків, залишків деревини та двох торф’яників в осередках пройдених вогнем.

Читайте також:  Коли закінчиться карантин у школах і ВНЗ – МОН запустило сайт про головні зміни

Для облаштування протипожежних розривів залучено важку інженерну техніку ДСНС та додатково вісім шляхопрокладачів Збройних Сил України. Інженерною технікою створено 640 км мінералізованих смуг.

Зазначається, що загрози об’єкту Укриття, сховищу радіаційних відходів та іншим критичним об’єктам зони відчуження немає.

До гасіння пожеж залучено 1343 вогнеборців та 296 пожежних машин, 3 вертольоти, якими 21 квітня  здійснено 129 скидів – 258 тонн води).

ДСНС наголошує, що радіаційний фон по м. Києву та Київській області у межах норми та не перевищує природних фонових значень (м. Київ – 0,012 мР/год, Київська область – в межах 0,011 мР/год при допустимому фоні 0,05 мР/год, м. Чорнобиль – 0,021 мР/год., на КДП Дитятки 0,02 мР/год. при контрольно допустимому рівні до 0,055 мР/год.).

Джерело.



Категорії: