facebook

“Бізнес на COVID” або “Як в ОРЛО нажитися на чужій біді”

Загальновідоме правило: криза призводить не тільки до захворювань і загибелі людей, але ще й дає прекрасний шанс для нових ідей, розвитку, успіху… Десь відбудеться стрибок у медицині, придумують нові ліки й вакцини, новітні методики лікування. Наприклад, Ілон Маск вже перепрофілював свої підприємства з виробництва дихальних апаратів для космонавтів на апарати штучного дихання.

А ось хитрі ділки «ЛНР-ії» думають про те, як би нажитися на чужій біді. Самозвані вожаки псевдореспубліки придумали свої схеми збагачення, які впроваджуються при безпосередній допомозі підлеглих «гоноральному прокуратору ЛНР» Горенку.

Механізм однієї з таких схем наступний


Так зване «Міністерство охорони здоров’я ЛНР» видає наказ «про обов’язковий медичний асортимент на час загрози епідемії», де вказані маски, рукавички та дезінфекційні засоби. Після цього починаються масові перевірки фармацевтичних закладів: співробітники «прокуратури» в цивільному разом з працівниками «управлінь охорони здоров’я» приходять в аптеку і замовляють за списком: маски, хлоргексидин, рукавички… Розгублений фармацевт пояснює, що все вже давним-давно продали. Йому суворо пред’являють «корочки» і виписують штраф у розмірі 17 тисяч рублів!

Ось що пишуть з цього приводу в Довжанську (Свердловську):

Виникає логічне запитання: а де ж аптечним закладам брати дефіцитний товар, якщо навіть кордони з Росією окупаційна «влада» перекрила?

Як повідомляють джерела на окупованій Луганщині, «добрі люди» завжди знайдуться. І ці люди з відомої династії «рєспубліканських» політиків – Ольга Кобцева та її син Філіп. Ольга Анатоліївна, як відомо, є омбудсвуменкою і всі питання «гуманітарки» по лінії ООН і ОБСЄ йдуть виключно через неї. Якщо в питаннях «гумпомащі» з Росії їй приходиться дуже складно, адже доводиться змагатися з таким важкоатлетом як Луганський «мер» Пілавов, то на ринку «оприбуткування» ООН-івської і ОБСЄ-шної допомоги у неї конкуренти відсутні.

Читайте також:  У соцмережах повідомляють, що ситуація в ОРЛО "дуже вибухонебезпечна": шахтарі готуються до масових бунтів

Але повернемося до теми. Так ось, після перевірки аптеки і сплати штрафу власнику недвозначно, але й неофіційно, «запропонують» такий дефіцитний товар придбати у Філіпа Кобцева, котрий разом з «братанами» швидко налагодив пошиття захисних масок, які шиють тоннами і здають у фармзаклади. Природно, за вигідною тільки їм ціною. А добра мама ще й підкидає «лишки» з «гуманітарки» ООН та ОБСЄ, які також йдуть на добровільно-примусову реалізацію в аптеки. І «рубліки» рікою течуть у скарбничку сім’ї Кобцевих.

«Найнародніші мери» Луганщини також не в дурнях залишилися, наприклад, дуже відомий «мер» міста Брянки Моргунов. Він ще раніше освоїв «тєму» привласнення та продажу «гуманітарки» через міську мережу аптек, яка дуже швидко перейшла під його «надійне крило». Тому, в Брянці «прокурори» не проводить таких рейдів як у Довжанську. Там мер свої масочки від «дизайнера Моргунова» через власні аптеки й продає. А потім разом в поліцією його ж люди «кошмарять» магазини і ринки, щоб усі продавці обов’язково були в масках, інакше – штраф!

В інших містах «молодої рєспубліки» – маски від «кутюр’є Філіпа». Є ще маски від інших «топ-дизайнерів» з числа місцевих «князьків». Просто шикарний вибір, наче як у Парижі на показі сезону мод. Та й ціни дуже схожі – майже європейські.

А що людям зарплати не видають і гроші закінчуються, окупаційна «влада» не замислюється, їм би собі якнайшвидше «урвати»… Що ж, бізнес є бізнес, нічого особистого!

Луганська земля надзвичайно щедра своїми талантами і «самородками», є чим відповісти «іхнєму» буржуєві Ілону Маску. Але у простих мешканців окупованої Луганщини виникає логічне запитання: скільки ще місцеві «чинуші» будуть наживатися на спільній біді?

Всеволод Луганський,

учасник руху «Наша Луганщина»

Джерело.