facebook

Сімейна пара у приватному будинку тримала на ланцюгу “невільників” та змушувала працювати

Працівники відділу протидії торгівлі людьми Головного управління поліції Полтавщини, за процесуального керівництва Кременчуцької місцевої прокуратури, із залученням спецпризначенців, затримали двох жителів міста Горішні Плавні, підозрюваних у вербуванні та передачі громадян за грошову винагороду для трудової експлуатації. Про це пресслужба поліції у Полтавській області.

Встановлено, що спільники силою утримували “невільників” в одному із приватних будинків міста. 33-річний чоловік і 57-річна жінка, яких підозрюють у протиправних діях, підшукували своїх жертв серед осіб, що опинилися у складних життєвих обставинах, через соціальні мережі та особисті контакти. За відмову від виконання роботи до завербованих «працівників» застосовували фізичне і психологічне насильство. В одному із випадків чоловіка змушували працювати, утримуючи на металевому ланцюзі.


Іван Вигівський, начальник поліції Полтавщини, повідомив: “Поліція здійснює розслідування у кримінальних провадженнях, відкритих за злочинами, передбаченими двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі, вчинене за попередньою змовою групою осіб), ч. 2 ст. 149 (вербування, переміщення, переховування, передача людей з метою трудової експлуатації, вчинені щодо кількох осіб, за попередньою змовою групою осіб). Фігуранти затримані у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. На даний час їм повідомлено про підозру у скоєнні злочинів проти особи та вирішується питання про обрання запобіжних заходів”.

Читайте також:  22 березня: яке сьогодні свято та, що категорично заборонено робити у цей день

Під час санкціонованих судом обшуків поліція вилучила мобільні телефони, гроші та ряд документів, серед яких трудові книжки і паспорти різних громадян. Триває досудове розслідування.

 

Джерело.