facebook

У Грузії дещо послабили обмеження, передбачені надзвичайним станом

З 18 травня в Грузії починається черговий етап зняття обмежень, встановлених режимом надзвичайного стану через загрозу поширення коронавірусу.

Як повідомляє Ехо Кавказу, відсьогодні відновлять роботу салони краси та центри естетичної медицини.


При цьому, приймаючи відвідувачів, вони мають дотримуватися всіх медичних рекомендацій. Також скасовується заборона на зібрання більше трьох осіб – як для відкритих громадських просторів, так і для приміщень закритого типу. Тим не менше, це не стосуватиметься кількості людей в автомобілях, тобто, як і раніше, діятиме правило: не більше трьох осіб у салоні, включаючи водія, двоє пасажирів – лише на задньому сидінні. Чинною залишається заборона зібрань більш як десять осіб.

Також частково відновить роботу Агентство обслуговування МВС Грузії. Охочі зможуть здати практичні іспити на отримання водійських прав, замінити старі реєстраційні номерні знаки і отримати деякі інші послуги. У звичайному режимі агентство здійснюватиме митне і реєстраційне обслуговування.

Читайте також:  Фото дня: вболівальники використали автовишку, щоб подивитися футбол

У Грузії діє режим надзвичайного стану до 22 травня і комендантська година з 21:00 до 6:00 за місцевим часом.

Як відомо, в середині квітня уряд Грузії представив план зняття обмежень, що складається з шести пунктів. Передбачалося, що інтервали між фазами становитимуть два тижні, однак з урахуванням сприятливої епідеміологічної ситуації влада знімає обмеження, не дотримуючись цих термінів.

Перший етап послаблення карантинних заходів було розпочато 27 квітня, другий – 5 травня, третій – 11 травня. У Грузії станом на 17 травня кількість заражених коронавірусом збільшилася до 695, одужали – 425, а 12 померли.

Джерело.



Категорії: