facebook

Повернення Криму перестало бути пріоритетним у Зеленського – Джемілєв

Питання повернення окупованого Росією Криму у команди президента України Володимира Зеленського вже не стоїть на першому місці.

Про це в інтерв’ю OBOZREVATEL розповів лідер кримськотатарського народу, народний депутат партії “Європейська солідарність” Мустафа Джемілєв.


“На жаль, у команди Зеленського це питання не на першому місці, або, скажімо, не на тому рівні, як це було раніше. Але, тим не менше, якісь кроки робляться. Наприклад, підписання президентом указу про визнання 26 травня Вдень опору Криму окупації “, – повідомив політик.

Джемілєв додав, що очікує, що Зеленський підтримає кримчан певними законами.

“Ми очікуємо, що Зеленський все-таки підтримає і від свого імені внесе відповідні закони – закон про корінні народи, про статус кримськотатарського народу, поправки до Конституції щодо статусу автономної республіки Крим в Україні. Це були б істотні кроки”, – зазначив він.

При цьому він визнав, що тема окупації і повернення півострова зникла з першочергового порядку денного.

Читайте також:  “Різке підвищення частини тарифів в Україні”: скільки вже скоро заплатять за воду українці

“Але в цілому ми якось втратили ту гостроту. Зрозуміло, що в світі багато різних подій, які частіше займаю перші сторінки смуг світових видань. Але тим відсутність якихось істотних заходів по тому, щоб тема Криму була представлена на належному рівні, на жаль, не робиться”, – підсумував Джемілєв.

Джерело.