facebook

Українців чекають дикі “гойдалки”: синоптики збентежили прогнозом на літо

Влітку 2020 року кліматологи прогнозують в Україні перепади температур з похолоданням до +15 градусів.

Причиною цього є занадто активна атмосферна циркуляція, пояснила “Апострофу” завідувачка відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів Інституту гідрометеорології Вазіра Мартазінова.


За її словами, подібні температурні гойдалки будуть спостерігатися практично весь літній сезон.

“Особливих аномалій влітку ми не очікуємо, але самі бачите, що температури зараз нестійкі: тиждень прохолодний, тиждень теплий. Так буде і все літо. Зараз на великих висотах дуже активна атмосферна циркуляція, чого раніше не спостерігалося, ось вона і визначає погоду”, – підкреслила Вазіра Мартазінова.

Синоптики прогнозують, що перші дні червня в країні будуть досить жаркими. Зокрема, в центральній частині України, а також в південних і північних регіонах температура повітря підніметься в межах від 26 до 29 градусів тепла. Жарко буде і на сході, де прогнозують до 28 градусів з позначкою “плюс”, і на заході, де стовпчики термометрів показуватимуть до 30 градусів тепла.

Однак вже 3-4 червня температура повітря почне падати практично у всіх регіонах України. У центрі і на півночі країни в ці дні синоптики прогнозують близько 20 градусів тепла, на півдні від 23 до 25 градусів з позначкою “плюс”, на заході близько 23 тепла, в південних областях від 21 до 24 градусів вище нуля.

Читайте також:  Обвів всіх кругом пальця. Тепер шукайте його. Луценко більше не українець. Що відбувається?

Прохолодну погоду прогнозують практично на всю першу декаду червня. На півночі і в центрі країни з 5 червня очікується навіть похолодання до +13… + 15 градусів.

Джерело.



Категорії: