facebook

“Сбербанк Рассєї” визнав: “Донецьк і Луганськ – це Україна”

Російському журналісту Олександру Коробко (відомий як співавтор біографії президента РФ), «Сбербанк Росії» відмовив у видачі грошей з його рахунку за дорученням, оформленим під час поїздки на тимчасово окуповані території Донбасу.

В офіційному листі банку вказані приводи для відмови: республіки Донбасу є «самопроголошеними», «невизнаними», а документи, які видають офіційні органи так званих «Л/ДНР» – «нелегітимними».


«Донецька народна республіка і Луганська народна республіка є самопроголошеними і не визнані ні Російською Федерацією, ні міжнародним співтовариством як окремі держави і як юридично, так і територіально входять до складу України.

У зв’язку з цим вважаємо, що нотаріуси відповідних «республік» не мають повноважень на вчинення нотаріальних дій від імені держави, а довіреності, засвідчені нотаріусами Донецької або Луганської народних республік, є нелегітимними і не можуть бути прийняті банком для здійснення банківських операцій», – йдеться в офіційному відповіді «Сбербанку».

А тим часом джерела в ОРЛО повідомляють, що окупаційна «влада», передчуваючи близький кінець свого «володарювання», планує й надалі знищувати всю підконтрольну інфраструктуру з намірами подальшого продажу ліквідного обладнання, металобрухту тощо для особистого збагачення.

Читайте також:  В Україні з квітня підвищили пенсійний вік: що відомо

Зокрема, бунт шахтарів у місті Зоринську на території т.зв. «ЛНР» закінчився дуже навіть прогнозовано: найактивніших звільнили першими і тепер вони бояться «держбезпеки».

Страйк на шахті «Никанор-Нова» в 3оринску закінчився тим, чим і передбачалося – тобто нічим хорошим. Повіривши обіцянкам «влади» і припинивши підземний страйк, шахтарі не впевнені, що «влада» виплатить їм належні кошти. «На такі думки наводять дії керівництва, яке видало частину зарплати, але – не всім. Багатьох учасників протесту в покарання просто звільнили, причому таких чимало – 32 працівники», – стогнуть шахтарі в соцмережах.

Більш того, звільнені вже бояться й «особливого контролю» над ними з боку терористичного угруповання «МГБ ЛНР».

Обіцянкам представників «республіки» працевлаштувати шахтарів із закритих шахт ніхто не вірить, а невдоволення зростає і поки воно вихлюпується в соцмережах, однак шахтарі потихеньку, несміливо, але керівництву т.зв. «ЛНР» почали погрожувати: «Обіцянки, дані шахтарям, краще стримати! Адже Зоринськ – це тільки початок», – пишуть озлоблені гірники.

Всеволод Луганський,                     

учасник руху «Наша Луганщина»

Джерело.



Категорії: