facebook

Америка запропонувала допомогу Росії подоланні наслідків екологічного лиха в Норільську

Державний секретар США Майк Помпео у суботу 6-го червня заявив, що Сполучені Штати Америки готові допомогти Росії подолати наслідки масштабного розливу палива у Норільську.

“Із сумом дізнався про розлив палива у Норільську, Росія. Попри наші незгоди, Сполучені Штати готові допомогти Росії подолати це екологічно лихо та запропонувати нашу технічну експертизу”, – заявив Помпео у Twitter.


Як повідомлялося, розлив приблизно 20 тисяч тонн палива у російському місті Норільськ стався 29 травня через розгерметизацію одного із резервуарів ТЕЦ Норильськ-Таймирської енергетичної компанії. Виникла пожежа на площі 350 квадратних метрів. Нафтопродукти потрапили в ґрунт, водойму і на проїжджу частину.

Читайте також:  Шукали рятувальники, волонтери та бачили червоний автомобіль: моторошні деталі загибелі 6-річної дівчинки на Харківщині

Російська генпрокуратура 3 червня повідомила, що затримано начальника цеху ТЕЦ-3. За даними відомства, кримінальні справи відкрили за трьома статтями, що стосуються завдання шкоди довкіллю.

Джерело.



Категорії: