facebook

“Закликав до вчинення терактів”: у Києві затримали росіянина-неонациста (фото)

У Києві правоохоронці затримали росіянина, який є очільником неонацистського радикального угрупування.

Про це повідомила пресслужба прокуратури столиці.


Зазначається, що громадянина Росії затримали в ході спільної операції прокуратури та СБУ.

За версією правоохоронців, з грудня 2019 року затриманий виготовляв та розповсюджував літературу з закликами до вчинення терактів, масових вбивств та пропагував насильство по відношенню щодо емігрантів.

Варто зауважити, що з 2014 року підозрюваний живе у Києві.

Повідомляється, що росіянин є послідовником ідеології австралійського терориста Брентона Тарранта, який пропагує етнічний і культурний геноцид.

Під час проведення обшуку за місцем фактичного проживання росіянина правоохоронці виявили та вилучили примірники нацистських і екстремістської творів, прапори “Третього рейху”, комп’ютери, чеки на доставку забороненої літератури з-за кордону.

Читайте також:  У Польщі до 150 міст та сіл страйкують проти українського імпорту — подробиці

Силовики також вилучили корпус гранати ВОГ-17 без підривника, споряджений зарядом вибухової речовини А-IX-1 і уніфікованим запалом УЗРГМ-2, за допомогою якого можна створити вибуховий пристрій.

Чоловіку повідомили про підозру за ч. 2 ст. 258-2 (поширення та зберігання з метою розповсюдження матеріалів з публічними закликами до вчинення терористичних актів), ч. 1 ст. 263 (зберігання бойових припасів без передбаченого законом дозволу) ККУ.

Наразі приймається рішення щодо обрання йому запобіжного заходу, тривають слідчі дії.




Джерело.



Категорії: