facebook

У військово-навчальних закладах впровадять посилений курс іноземної мови

Мовна підготовка військовослужбовців ЗС України здійснюється задля забезпечення мовної сумісності органів військового управління, частин і підрозділів ЗС України з військовими формуваннями країн-членів НАТО та міжнародними організаціями.

Про це йдеться у повідомленні  департаменті військової освіти і науки Міноборони України.


«Ми реалізуємо всі сучасні рекомендації Бюро з питань міжнародної мовної координації (BILC) щодо вдосконалення системи мовної підготовки військового та цивільного персоналу, впровадження мовних стандартів НАТО для вищих військових навчальних закладів сектору безпеки та оборони держави», – зазначили в Міноборони.

Зокрема, з вересня цього року в усіх військових навчальних закладах впровадять Єдину програму навчальної дисципліни «Іноземна мова», обсяг якої становитиме 600 годин.

Читайте також:  Благодійна акція «Допоможи лікарю»: Укрпошта безкоштовно доставлятиме посилки з засобами особистого захисту лікарням

«Крім того, для підвищення рівня володіння іноземною мовою у військових вишах окремі фахові дисципліни викладають англійською», – наголошують у відомстві.

Нагадаємо, з 2025 року знання англійської буде обов’язковою умовою для проходження подальшої військової служби в ЗСУ.

Джерело.



Категорії: