facebook

Цього літа Італія не дорахується 56 мільйонів туристів

CST Firenze: «це найгірший показник за останні 20 років».

Італійський туризм, борючись з наслідками надзвичайної ситуації, готується до гіршого літа за останні 20 років з обмеженнями, що не знімаються, не дивлячись на поступове відкриття національних і міжнародних кордонів. За оцінками, цього літа Італію відвідають 12,8 мільйона мандрівників, на 56 мільйонів менше, ніж влітку 2019 року.


Це те, що випливає з дослідження, проведеного CST Firenze для Assoturismo Confesercenti.

Перш за все, падіння числа проданих турів стосується іноземних відвідувачів: з 56 мільйонів тих, хто вирішив не їхати / не має можливості виїхати до Італії цього літа, цілих 43 мільйони – іноземні туристи (-43,4% в порівнянні з літом 2019 року). Замість цього зниження буде більш стриманим для італійських мандрівників (-11,6%).

Читайте також:  Dpcm. Коронавірусні обмеження в Італії з 4 листопада- 3 грудня

Найгірші результати будуть зафіксовані в готельному секторі. Негативна тенденція торкнеться всі райони, хоча найгірші прогнози існують для готельєрів, які перебувають на Північно-Заході країни (число бронювань впало на 32,9%).

Аналізуючи напрямки в Італії за типами відпочинку, прогнозується зниження числа туристів на 38,3% для курортів, розташованих на берегах озер, -34,3% для міст мистецтва, -31,4% для сільських місцевостей, -21,8% для гірських курортів і -20,9% для морських.

Скорочення попиту також буде супроводжуватися різким падінням пропозиції в сфері гостинності: насправді, близько 23 тисяч готелів Італії цього літа взагалі не відкриються.

Супутнє скорочення попиту і пропозиції також вплине на зайнятість: фактично, за оцінками, сьогодні в системі прийому туристів більше 82 тисяч працівників (постійних і сезонних) залишилися без роботи.

Джерело.



Категорії: