facebook

Укрпошта доставила майже 55 тисяч посилок із ліками: щоденно та безкоштовно

За останні 3 місяці українці замовили майже 55 тисяч посилок з медикаментами через новий сервіс Укрпошти з доставки ліків. Зараз понад 1000 замовлень оформляється щоденно і безкоштовно доставляється в різні куточки України, інформує Урядовий портал.

“Ми запровадили сервіс доставки ліків через Укрпошту ще на початку карантину. Це був важливий крок, щоб захистити людей, і я вдячний всій команді Укрпошти за те, що незважаючи на пандемію, кризу та інші ризики, вони не лише продовжували працювати в повному об’ємі, безпечно доставляючи українцям пенсії та інші соціальні виплати, а й впроваджували нові продукти”, – розповів Міністр інфраструктури України Владислав Криклій.


Відтак, за інформацією сервісу Liki24.com, найпопулярнішими медикаментами для доставки через Укрпошту стали серцево-судинні, заспокійливі, знеболювальні, а також препарати для лікування підшлункової залози та астми.

За статистикою Укрпошти, найбільше ліків було доставлено у сільську місцевість. Наприклад, майже 70% медикаментів, що замовлялися через сайт Liki24.com, були відправлені у села.

Читайте також:  Військовий експерт Жданов: Росія планує повторити 24 лютого, розпочавши наступ

“На старті запуску послуги у нас було майже 500 замовлень вдень, а зараз кількість відправлень щодня збільшилася більше, ніж удвічі. Укрпошта вже співпрацює із 38 аптеками та аптечними мережами і кожен може знайти найкращу ціну на потрібні ліки та отримати їх через Укрпошту”, – зазначив заступник генерального директора з розвитку бізнесу Укрпошти Валентин Олещенко.

Нагадаємо, 23 березня Кабінет Міністрів України прийняв постанову, згідно з якою Укрпошті на рівні з іншими операторами поштового зв’язку дозволено доставляти лікарські засоби та супутні товари. Виключення складають ліки, що потребують особливих умов зберігання або є в переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів чи є сильнодійними та отруйними лікарськими засобами.

Як відомо, Укрпошта разом з Сервісом Liki24.com запускають безкоштовну доставку ліків в регіони України на період карантину.

Джерело.



Категорії: