facebook

TikTok загрожує заборона в США – держсекретар

У США побоюються того, як TikTok обробляє дані користувачів – китайські закони зобов’язують місцеві компанії співпрацювати з розвідслужбами КНР

Влада США розглядає можливість ввести заборону на застосування китайських соцмереж, включаючи TikTok. Про це заявив журналістам 6 липня держсекретар США Майк Помпео, передає Reuters.


“Я не хочу випереджати президента (Дональда Трампа), але це те, що ми розглядаємо”, – сказав Помпео в інтерв’ю Fox News. Американські законодавці раніше висловлювали побоювання з приводу того, як TikTok обробляє дані користувачів. Зокрема, їх турбують китайські закони, які зобов’язують місцеві компанії співпрацювати з розвідувальними службами КНР.

Додаток недоступний у Китаї (там користуються його китайською версією Douyin), але належить компанії ByteDance, що базується в КНР. TikTok позиціонує себе як додаток для глобальної аудиторії без прив’язки до китайських коренів.

Читайте також:  В Італії наказали блокувати акаунти TikTok після смерті 10-річної дівчинки

Ремарки Помпео стали продовженням протистояння найбільших світових економік, що почалося з торговельної війни майже два роки тому і посилилося діями китайської влади в Гонконзі і спалахом коронавірусу, відзначає Reuters.

  • Через конфлікт на індійсько-китайському кордоні, Нью-Делі в кінці червня заборонив TikTok, а разом з ним ще 58 китайських програм.
  • Федеральна комісія із зв’язку США (FCC) прийшла до висновку, що китайські компанії Huawei і ZTE є загрозою національній безпеці країни. У травні 2020 року США ввели новий пакет санкцій проти Huawei.

Джерело.



Категорії: