facebook

Суркіс задекларував найдорожче авто у Верховній Раді – Maybach за 18 мільйонів

Один з фактичних власників київського «Динамо» і брат нинішнього президента клубу Ігоря Суркіса Григорій є власником найдорожчого автомобіля серед всіх депутатів Верховної Ради IX скликання.

Про це повідомляє видання The Page, яке вивчило декларації про доходи за 2019 рік усіх 422 народних депутатів на предмет наявності в них дорогих автомобілів.


Зокрема повідомляється, що 70-річний Григорій Суркіс вніс до декларації Mercedes-Benz Maybach S650 2018 року випуску, куплений в 2019 році. Його особливість полягає в ціні – нардеп зазначив, що придбав авто за 18 143 804 гривень (тобто близько 665 тисяч доларів за нинішнім курсом). Судячи за цією ціною, мова йде про Maybach з броньованим склом.

Цікаво, що колега Григорія Суркіса по фракції «Опозиційна платформа – За життя» нардеп Віктор Медведчук теж вніс до декларації куплений в 2019 році Mercedes-Benz Maybach S650. Причому у Медведчука в декларації значиться новіша модель, ніж у Суркіса – 2019 року випуску. Однак ціну Медведчук не вказав. Втім, зазначає джерело, якщо скло у цього авто не броньовані, то його ціна в рази нижча, ніж машини Суркіса.

Читайте також:  “Це жорстока безвідповідальність.” Зеленський зробив важливу заяву про карантин. “Не маємо права”

Згідно з декларацією Григорія Суркіса, на його банківських рахунках знаходиться понад 10,2 мільйонів доларів і 156 тисяч євро. Готівкою він тримає у себе 84 тисячі доларів, 79 тисяч євро, 46 тисяч фунтів і 965 тисяч гривень.

Як повідомлялося, першим і найбагатшим депутатом став колишній президент України Петро Порошенко. Він задекларував 1 млрд 820 млн гривень. Друге місце посів Григорій Суркіс зі статками у розмірі 512 млн гривень. Третє місце отримав Віталій Данилов з фракції “Батьківщина” – 271 млн гривень.

Джерело.



Категорії: