facebook

Україно, повернись: з псевдореспубліки «ЛНР» все більше людей переселяються на підконтрольні Києву території

Як повідомляють у соцмережах жителі Луганська, російсько-окупаційна «влада» перетворила так звану «Луганську народну республіку» в руїну. Зараз звідти намагаються виїхати навіть ті, хто ще зовсім недавно були запеклими прихильниками ідеології «русского міра» та оскаженіло підтримували фейкову «рєспубліку».

Місцеве населення Донбасу вже нарешті усвідомило, що «ЛДНР» не мають жодної перспективи подальшого розвитку, хоча й активно використовуються кремлівськими пропагандистами та російськими політиками для власного піару. На сьогодні безробіття та економічний занепад набувають критичних рівнів, так як при «владі» або відверті бандити, або абсолютно некомпетентні особи без будь-яких організаторських чи управлінських здібностей.


Луганські блогери наголошують: якщо на початку війни в 2015 осіб серед місцевого дорослого населення окупованої частини Луганської області, які підтримували «народную рєспубліку», налічувалося близько 80%, то на сьогоднішній день ця цифра скоротилася до 5 відсотків.

Незважаючи на те, що причиною повної розрухи, бардаку та економічного занепаду в ОРДЛО є цілковита вина окупантів та їх російських кураторів, кремлівські пропагандистські структури і вожді бандитсько-терористичних формувань «ЛДНР», насамперед, у всьому винять Україну. Але в тому, що окуповані території Донецької та Луганської областей за шість років перетворилися в «запліснявіле болото» зі зруйнованою економікою та якістю життя на рівні Гвінеї або Лесото, винна зовсім не Україна.

Читайте також:  В Італії зникла українська красуня. Мама просить про допомогу

Зрозумівши очевидну для всіх абсолютну безперспективність територіального псевдоутворення під назвою «ЛНР», звідти намагаються виїхати навіть люди, які пережили там дуже важкі періоди.

Блогер «Коливано-Бджоларія LPR» повідомляє в Twitter, що останнім часом з «ЛНР» виїхало безліч людей. Хтось – на неокуповану частину України, дехто, отримавши в «республіці» громадянство РФ, – у Росію. Але говорити про «ЛНР» як про територію, де люди могли б жити постійно, мали б можливість повноцінно самореалізуватися в усіх відношеннях, щонайменше смішно й наївно.

В іншому своєму пості блогер пише, що так звані «ДНР» і «ЛНР» безперспективні з наступних причин: «народні республіки» нікому не потрібні, там немає ні державної ідеології, ні шляху розвитку, а є тільки застій і стагнація; керують окупованими територіями кремлівські маріонетки, здібності яких не дозволяють їм бути навіть клерками середньої ланки.

Луганчани констатують, що без України місто загине – в реальності Луганськ перетворюється з дня у день посібниками окупантів в територію, що нагадує похмуру та невпорядковану глушину, де панують зневіра і безнадія.

«Україно, повернись», «Як було добре в ті часи, що ж ми наробили», – коментують у соціальних мережах жителі Луганщини…

 

Всеволод Луганський,               

учасник руху «Наша Луганщина»

Джерело.