facebook

У соцмережах повідомляють, що ситуація в ОРЛО “дуже вибухонебезпечна”: шахтарі готуються до масових бунтів

“Коли після хвилі страйків, які прокотилися в “ЛНР ” на шахтах і металургійних підприємствах, у керівництва “рєспубліки” знайшлися гроші на виплати заборгованостей по зарплатах, стало зрозуміло – ситуація заспокоїлася ненадовго. Надалі в “рєспубліці” пройде нова хвиля протестів.

Зараз у зоні ризику знаходяться шахти «Краснодонвугілля», які за квітень отримали тільки 37% зарплати, а за травень-червень поки взагалі нічого. Схожа історія спостерігається в Ровеньках і Свердловську, причому можливості “безболісного” рішення питання ще не видно – зараз обіцяють погасити борги «за минулий місяць” до 15 липня, хоча раніше йшлося про те, що з гірниками розрахуються до 8-10 липня. Про заборгованість за квітень-травень взагалі тиша”, – повідомляють у Тelegram-каналі “Донбаський Кейс”.


“Загалом, прямо зараз ситуація дуже вибухонебезпечна: після успішного вирішення питання за допомогою страйку шахтарів “Комсомольської” на інших шахтах довго сумніватися не будуть, адже розуміння, що згуртований колективний протест сильніший опору системи та навіть репресій з боку силовиків, вже є. Саме тому зазначені шахти “знаходяться на низькому старті” і до протестів, у принципі, готові”, – пояснили в повідомленні.

Читайте також:  “Болючі обмеження”: ще одна країни Європи посилює карантин

А тим часом, люди масово покидають тимчасово окуповані території Луганщини, виїжджаючи, в основному, у підконтрольні Україні регіони. При цьому, вожді російсько-терористичного угруповання “ЛНР” розікравши кошти Кремля, призначені на соціальні виплати, різного виду допомоги, пенсії тощо, до сих пір бояться оприлюднювати дані перепису населення, яку провели ще в жовтні 2019 (!).

В “еЛеНеРії» спочатку передбачалося, що підсумки перепису опублікують до 30 квітня 2020. Але в квітні самопроголошений “уряд” продовжив цей термін до 31 травня, а пізніше – до 15 липня.

Чому результати перепису досі не оприлюднені в порушення своєї ж “урядової постанови”, в “ЛНР» не пояснили.

Telegram-канал “Луганський інсайд” передбачає, що результати перепису “виявилися настільки вражаючі, що їх вирішили публікувати взагалі”. За його даними, до багатьох “міністерств ЛНР” цифри довели ще навесні, проте на широкий загал виносити бояться.

 

Всеволод Луганський,     

учасник руху «Наша Луганщина»

 

Джерела:

https://t.me/lugansk_inside/744

https://v-variant.com.ua/lug_obl/public/101702-v-lnr-shahtery-gotovjatsja-k-protestam-iz-za-zaderzhki-zarplaty-socseti.html

http://novosti.dn.ua/news/303202-lnr-nepokazala-rezultaty-perepysy-naselenyya

Джерело.