facebook

У Криму два водосховища опинилися на межі висихання

В окупованому Криму слідом за верхів’ями висохла серединна частина Білогірського водосховища, а сусіднє Тайганське водосховище може пересохнути вже восени.

Стан Білогірського водосховища у Криму в липні значно погіршився – слідом за висиханням верхньої водойми в травні цього року, зараз повністю пересохла і серединна частина водосховища, від якого залишилася лише мала частина, яка межує з греблею.


При цьому ріка Біюк-Карасу, яка живить Білогірське водосховище, перетворилася у струмок.

За інформацією місцевих жителів, такого низького рівня води в цю пору року на їхній пам’яті ще не спостерігалося.Активіст Решад Меметов зазначив, що ситуація дуже тривожна, оскільки водосховище на межі висихання, а це значить, що знищуються флора і фауна водойми, які формувалися десятиліттями.

Читайте також:  “Знищити Путіна – питання тижня”: у диктатора РФ лишилася єдина можливість врятуватися – політолог

За його словами, цього тижня силовики проклали водогін із Тайганського водосховища на Сімферополь.

 “Тобто, заберуть останні залишки води на потреби кримської столиці. Тож восени маємо всі шанси вперше в історії побачити пересохлими як Білогірське, так і сусіднє Тайганське водосховище”.

Річка Біюк-Карасу в місці впадання в Білогірське водосховище
Кримські річки Танасу та Біюк-Карасу в Білогірському районі Криму через посуху перетворилися в струмки.

Україна неодноразово заявляла, що постачання води до захопленого Росією Криму Північно-Кримським каналом можливе тільки після деокупації півострова.

Джерело.



Категорії: