facebook

“МАМО, Я НЕ ХОЧУ ВМИРАТИ”: Українці розповіли,що пережили під час вибуху у Бейруті

Знімальна група ТСН розшукала потерпілих співвітчизників.

Внаслідок катастрофічного вибуху у столиці Лівану Бейруті тиждень тому постраждали десятки громадян України. Один загинув. Але є серед постраждалих українців і ті, хто ніколи не потрапить в офіційні статистичні зведення.


Знімальна група ТСН розшукала потерпілих співвітчизників. Про це йдеться в ексклюзивному сюжеті ТСН.19:30.

Так, українка Юлія Левченко живе в центрі Бейрута. Їй пощастило, вона залишилась живою. В перші години після вибуху їй наклали шви на обличчя. Травми Юлії були не смертельні. До того ж, вона не громадянка Лівану. В місті переповнені шпиталі, тому їй сказали, що всі лікарі зайняті, на чергу треба чекати місяць.

“Болять органи всередині, таке відчуття, що побили. У такій ситуації ти просто безпорадний. Єдині, хто тобі допомагає, це твоє посольство. Твої друзі”, – каже Юлія Левченко.

Українська громада в Лівані знайшла лікарів, які готові були надати дівчині допомогу безкоштовно. Але до медиків треба було їхати аж у Південний Ліван, це майже під кордон з Ізраїлем. Юлія потрапила у надійні руки. Хірург Алі Дхайлі вчився в Україні. Каже, дівчині дійсно пощастило – внутрішні органи цілі. Юлію обстежили хірург та невропатолог, теж випускник українського ВНЗ. Таке обстеження разом із медикаментами може коштувати до тисячі доларів. Проте, лікарі кажуть, платити не треба, це найменше, що вони можуть зробити для українців, яких не пощадив бейрутський вибух.

ВІДЕО Ексклюзив ТСН: журналісти допомогли українцям, які постраждали під час вибуху у Бейруті

Читайте також:  “Відправляла у борделі”: у Запоріжжі сутенерка продала у секс-рабство до Туреччини неповнолітню

Українці у Бейруті. Внаслідок катастрофічного вибуху тиждень тому постраждали десятки українських громадян, один загинув. Але є серед постраждалих українців і ті, хто ніколи не потрапить в офіційні статистичні зведення. ТСН знайшла таких людей і навіть спробувала допомогти їм. Дивіться ексклюзив.
Менш, ніж за кілометр від епіцентру вибуху живе одна з численних українсько-ліванських родин. Львів’янка Тетяна Власенко та її ліванський чоловік. Над їхнім входом синьо-жовтий прапор помітно з будь-якої точки вулиці. Розтрощена квартира Тетяни мало чим відрізняється від сусідських. Але про майно Тетяна не згадує. Головне, що вона встигла врятувати обидвох своїх дітей.

“Я кричу: “Елі, іди сюди!” і зриваю з туалету другу дитину. Притискаю їх двох сюди, і отут все вибухає”, – згадує жінка.

Мама й діти живі та цілі. Ані подряпини. Лише батькові трохи зачепило руку. Проте, здається, уся родина отримала психологічну травму.

“Захожу, Елі стоїть в салоні і трясеться “Мамо, я не хочу вмирати, ми, що, помремо? Мамо”. “Ні”, – я кажу, – “Іди сюди, все буде нормально, ми не помремо, заспокойся, все буде добре, все хорошо, Елюшо, все спокійно””, – розповіла Тетяна Власенко Батруні.

“Я відчував, дуже страшно, все вікна тріснули”, – каже Елі.

Нагадаємо, кількість загиблих в результаті вибуху в порту Бейрута

У Бейруті зросла кількість жертв вибуху
зросла до 171.

Джерело.



Категорії: