facebook

Карантин в Україні можуть продовжити до 1 листопада

Кабінет міністрів виступив з пропозицією продовжити карантин в Україні до 1 листопада.

Про це йшлося під час селекторної наради з президентом Володимиром Зеленським.


Прем’єр-міністр Денис Шмигаль нагадав, що за минулу добу в Україні було зафіксовано понад 1,6 тисячі нових випадків зараження коронавірусом.

Всього в Україні з початку пандемії кількість заражених перевищила 108 тисяч. Найбільш постраждалі сьогодні області – Чернівецька, Івано-Франківська, Харківська та Тернопільська.

Зеленський підтримав необхідність вжиття превентивних заходів, зокрема, введення заборони на роботу нічних клубів і проведення концертів.

“Але карантин повинен залишатися адаптивним і необтяжливим для підприємців. Малий і середній бізнес повинен мати можливість правильно організувати роботу в нових умовах”, – додав він.

Читайте також:  В центрі епідемії: як переживають коронакризу українці в Італії

Крім того, в зв’язку з ростом захворюваності на коронавірус у світі український уряд розробляє регламент заборони на в’їзд в Україну іноземних громадян з країн, що потрапляють в «червону зону» епідемії, терміном на 30 днів. Ця заборона не торкнеться водіїв транзитного транспорту і представників гуманітарних місій.

Нинішній карантин в Україні діє до 31 серпня. Країну розділили на чотири карантинних зони: червону, помаранчеву, жовту і зелену.

Джерело.



Категорії: