facebook

Перекрили дорогу: паломники-хасиди не залишають спроб потрапити до України через

Станом на вівторок, 15 вересня, паломники-хасиди, які прямували до Умані на святкування Рош-ха-Шана, все ще намагаються пройти через пункт пропуску на кордоні з Білоруссю.

Про це повідомили у Держприкордонслужбі України.


Нагадаємо, що переміщення іноземців через пункт пропуску Нові Яриловичі було обмежено у зв’язку з карантинними заходами, введеними через пандемію коронавірусу.

За даними ДПСУ, напередодні там зібралися близько 1500 хасидів, багато с яких досі не залишають спроби потрапити до України, незважаючи на те, що вже отримали відмову і відповідні роз’яснення.

У зв’язку з великим скупченням паломників прямо на проїжджій частині перед КПП, рух транспорту і громадян через нього залишається тимчасово закритим.

«Кожна держава має свої закони і обов’язок кожного громадянина, як Україна, так і іноземців, дотримуватися цих законів», — підкреслили у відомстві.

Читайте також:  “Труп перемололо, всюди кров і дикі крики”: на заробітках загинув 17-річний хлопець

Нагадаємо, що через пандемію коронавірусу Україна обмежила паломництво хасидів до Умані на свято Рош-ха-Шана, але не стала закривати місто.

Цього року він припадає на 18−20 вересня.

Святкування Рош-ха-Шана (єврейського нового року) в Умані пов’язано з тим, що у місті похований цадик (праведник) Нахман, а його могила — одна з найбільш шанованих святинь і місце паломництва для представників брацлавського течії хасидизму.

Джерело.



Категорії: