facebook

Забрали паспорт і дали вітаміни: українець розповів про “коронавірусний” відпочинок в Єгипті

У Єгипті, де з 1 вересня під час перетину державного кордону вимагають сертифікат з негативним результатом ПЛР-тесту на коронавірус, український турист, у якого виявили COVID-19, не може покинути готель і отримати медичну допомогу.

Про це розповіли ТСН родичі туриста, який застряг на єгипетському курорті.


За їх словами, на курорт в єгипетський Шарм-ель-Шейх вони разом з Євгеном прилетіли ще 6 вересня. В аеропорту він здав ПЛР-тест на коронавірусну інфекцію, ввечері наступного дня виявилося, що у нього COVID-19. Після цього Євгена ізолювали в готелі, де до нього жодного разу так і не з’явився лікар.
“Спочатку нас запевнили в тому, що хворому дадуть ліки і викличуть лікаря, але його так і не було. З рецепції готелю принесли “ліки” – аскорбінову кислоту і вітаміни для очей”, – розповідали родичі Євгена.

Українського туриста ізолювали від дружини і брата в інший корпус готелю, забрали у нього паспорт. 10 вересня рідні Євгена повернулися в Україну, його ж не пустили на літак і повернули на карантин в готель, а до його номеру навіть приставили охорону.

Читайте також:  “Ніхто не заарештований”: в Ірані заявили про “правильне” рішення збити літак МАУ

У турагенції “Пегас Туристік”, яка відправляла групу на курорт, повідомили журналістам, що його хвороба проходить безсимптомно.
“Турист не потребує допомоги лікаря. Якщо туристу необхідно лікування, він має можливість звернутися за телефонами, вказаними в страховому полісі і отримати її”, – сказали в турагенції.

Також в компанії повідомили, що вартість самоізоляції візьме на себе готель, а Євген повинен буде оплатити вартість повторного тесту на коронавірус і новий зворотний квиток на літак. Лікаря для повторного тесту пообіцяли прислати в українському консульстві.

“Якщо тест виявиться негативним, то Євгена в цей же день відправлять додому і почнуть розгляд в аеропорту з приводу помилкових тестів. Якщо тест виявиться позитивним, то з моменту отримання результату, Євген буде на самоізоляції ще 14 днів”, – сказали в українському дипломатичним представництві в Єгипті.

Джерело.



Категорії: