facebook

Порошенко показав доходи за 2019 рік

Вся президентська зарплата пішла на доброчинність, а основною статтею витрат є виборчий фонд

Залишаючи посаду президента, Петро Порошенко відповідно до законодавства, подав декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за період з 1 січня по 20 травня 2019 року. Раніше Порошенко оприлюднив електронну декларацію про доходи, що були отримані 2018 року.


З початку 2019 року Порошенко отримав доходи в розмірі приблизно 16 млн гривень. Зарплата президента була нарахована в розмірі 128 545 гривень. Вся заробітна плата Петра Порошенка направляється на благодійність ще з часів, коли він став народним депутатом.

З них понад 1,5 млн гривень компенсації за завдану моральну шкоду Порошенко отримав від корпорації ВВС. Відповідне рішення у справі про наклеп було ухвалене лондонським Високим Судом Справедливості. Кошти Порошенко планує направити на благодійність. Приблизно 9,5 млн гривень склали відсотки від депозиту в Міжнародному інвестиційному банку. Також Петро Порошенко отримав погашення за придбаними ним минулого року облігаціями державної позики.

Читайте також:  "Перший в історії!" У Порошенка розкрили його плани на крісло прем'єра

Головною статтею витрат стали перерахування до виборчого фонду кандидата Петра Порошенка. Фінансування передвиборної кампанії Петра Порошенка було здійснено за власні кошти кандидата, що є прикладом абсолютно прозорого і чесного фінансування витрат на вибори.

Крім того, згідно з найсвіжішими даними агентства Bloomberg, за час президентства Порошенко втратив статус мільярдера, який мав до обрання. Згідно з індексом Bloomberg Billionaires, чистий капітал Порошенко знизився за цей час майже на 40%.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко, який завершив свою каденцію, подякував українському народу і знову вибачився перед всіма, чиїх надій не виправдав, а також побажав новообраному президенту Володимиру Зеленському успішної каденції, підкресливши, що залишається в політиці, щоб не допустити відхилення від євроатлантичного курсу країни.

Джерело.