facebook

Зеленський жорстко порушив питання Криму на Генасамблеї ООН: що заявив президент

Повернути контроль над державним кордоном та відновити цілісність України. Про таке президент Володимир Зеленський говорив під час свого виступу на дебатах Генасамблеї ООН.

Під час своєї промови Зеленський зазначив, що безпекові механізми Радбезу ООН треба вдосконалювати, бо ж Росія зловживає правом вето і порушує суверенітет України.


Також Зеленський запросив друзів України взяти участь у створенні міжнародної Кримської платформи, мета якої – повернути півострів.

“Хочу запросити наших друзів до участі у створенні міжнародної Кримської платформи з метою спільних дій задля захисту прав кримчан та деокупації півострова”, – заявив президент України.

Зеленський закликав також підтримати оновлену резолюцію, у якій прописані права людей у Криму.

“Прошу підтримати оновлену резолюцію “Ситуація з правами людини в Автономній республіці Крим та місті Севастополі – Україна”, яка буде винесена на розгляд генеральної асамблеї до кінця цього року”, – додав президент.

Читайте також:  У Зеленського розповіли про долю мовного закону

Найголовніше, за словами Зеленського, – питання Криму та Донбасу не мають стати звичними елементами міжнародного пейзажу, де лише доповіді, тематичні зустрічі та протокольні заяви до роковин окупації будуть вважатися достатньою формою міжнародної реакції.
“Допоки рана в центрі Європи кровоточить, біль відчуватиме весь світ. І єдиним рецептом дієвого лікування є лише деокупація Криму та Донбасу”, – підсумував Зеленський.

Джерело.



Категорії: