facebook

В Англії звинуватили Росію та її маріонеток в ОРДЛО у поширенні “дези” про COVID-19

Голова комітету начальників штабів Великої Британії генерал сер Нік Картер (Nick Carter) зробив офіційну заяву: Росія намагається дестабілізувати ситуацію в країнах по всьому світу, поширюючи дезінформацію про вакцини від коронавірусу (coronavirus). Про це йдеться в публікації The Guardian – «Russia is spreading lies about Covid vaccines, says UK military chief».

Англійський військовий високопосадовець заявив, що Москва і Пекін намагаються використати пандемію в своїх політичних інтересах. Ця дезінформація дуже швидко поширюється в соціальних мережах.


Він стверджує, що пропагандистська тактика, яку агресивно ведуть Росія та Китай, відповідає стратегії «політичної війни», з намірами та намаганнями «підриву єдності» в країнах заходу.

Генерал Об’єднаного Королівства звинуватив «автократичних ворогів» у маніпуляції інформаційним простором з метою використання кризи, спричиненої COVID-19, для досягнення своїх стратегічних цілей. Зокрема, за словами сера Картера, дезінформація Москви має на меті посилити настрої проти щеплень у соціальних мережах. При цьому, він вказав на приклад брехні, яка поширювалася з тимчасово окупованих територій України минулого літа.

Читайте також:  Глава Міненерго запропонував дозволити імпорт газу з РФ

У липні бойовики так званої «ЛНР» поширювали в соціальних мережах фейкову інформацію про те, що нібито США випробовують вакцину на українських добровольцях. І що нібито хтось з них вже помер.

Хоча таких випробувань ніколи не було, ця брехня швидко поширилася різними мовами. Зрештою, її опублікувала впливова група у Facebook з Австралії, що виступає проти щеплень. Багато перевірок спростували російську вигадку, але вона все одно поширювалася.

Сер Нік Картер наголосив, що це був приклад «цифрового авторитаризму», який доповнює кібер- і хакерські атаки Кремля.

Подібний підхід використовує також Китай, Компартія якого будує загальнонаціональну цифрову систему тотального державного контролю.

Всеволод Луганський,
учасник руху «Наша Луганщина»

Джерело.



Категорії: