facebook

“Батьки самі віддавали дітей!” У Львові побожний педофіл 15 років ґвалтував дівчаток

Підозрюваним у зґвалтуванні й розбещенні одинадцяти дівчаток у Львові виявився “християнський проповідник” і глава благодійної організації. Він організував табір, де протягом багатьох років і задовольняв свої злочинні бажання, а батьки повністю довіряли “святій людині”.

15 років пекла для дітей


Про жахливу ситуації стало відомо наприкінці вересня, коли пресслужба Головного управління Національної поліції у Львівській області повідомила, що керівник неофіційного молодіжного табору ще з 2005 року ґвалтував і розбещував дівчаток 11-14 років.

“Слідчі спільно із співробітниками інших підрозділів поліції Львівщини виконали колосальну роботу. Були встановлені жертви зловмисника, нині – молоді жінки. Але на той час вони ще були дітьми, адже перші факти розбещення і зґвалтування датуються 2005 роком.

Багато з них не хотіли згадувати ці події – і їх можна зрозуміти. Однак правоохоронці, завдяки копіткій і злагодженій роботі, зібрали доказову базу, достатню для того, щоб ми могли повідомити зловмисникові про підозру у вчиненні 11 злочинів“, – розповів начальник поліції Львівської області Василь Віконський.

Як стало відомо OBOZREVATEL, кримінальне провадження почали в грудні 2019 року і поліцейські виконали дійсно величезну роботу зі збору доказів, пошуку жертв і свідків.

Довіряли, як собі

Як стало відомо OBOZREVATEL з власних джерел, підозрюваним виявився 45-річний львів’янин Роман Московченко.

Показово законослухняний (у поле зору поліції потрапляв усього раз, та й то за перехід дороги в недозволеному місці) і дуже побожний. Він багато спілкувався зі священнослужителями, іноді і сам представлявся християнським проповідником. Не маючи своїх дітей, весь час крутився біля чужих.

Читайте також:  В oдuн вaгoн нe влiзe: Фiнaнсoвa рoзвiдкa CШA знaйшлa кyпy дoлaрiв, які вuвeзлu з Укpaїнu Бoйкo тa Янyкoвuч – 3Мl

Як розповів OBOZREVATEL тітка однієї з потерпілих, йому безмежно довіряли і називали “святою людиною”.

“Розумієте, найстрашніше те, що батьки самі віддавали йому дітей! Вони були впевнені в його порядності, у моральних якостях. Ставилися як до вчителя і священика. Ніхто й подумати не міг, що таке трапиться! Діти молилися з ним, а він їх ґвалтував”, – розповіла вражена жінка.

За інформацією джерел OBOZREVATEL в правоохоронних органах, кожній маленькій жертві педофіла “приділяв” багато часу: ґвалтував і розбещував протягом двох-трьох років.

У соцмережах підозрюваного багато фотографій з дітьми.

Забути, як страшний сон

Неофіційно правоохоронці розповіли OBOZREVATEL, що жертв, на їхню думку, набагато більше. Розслідування таких злочинів завжди ускладнюється віком постраждалих. До того ж дуже часто батьки намагаються захистити дітей від нового стресу, та й самі відмовляються давати свідчення.

У цьому разі вдалося зупинити педофіла, так як жертва, яка вже виросла, сама звернулася до поліції – інакше він міг продовжувати ламати долі дітей.

За словами поліцейських, вдома у Московченка виявлено незаперечні докази його провини.

Роман Московченко, за словами жертв, молився з ними, а потім ґвалтував.

Чоловікові повідомили про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч.1 і ч.2 ст.156 (розбещення неповнолітніх), ч.4 ст.152 (зґвалтування особи, яка не досягла чотирнадцяти років, незалежно від її вільної згоди) і ч.1 ст.155 (статеві зносини з особою, яка не досягла шістнадцятирічного віку) КК України. Педофілу загрожує до 15 років позбавлення волі.

Однак, за даними джерел, Московченко завчасно “сховався” в психіатричній клініці. Мабуть, панікуючи від перспективи опинитися в справжній в’язниці.

Джерело.



Категорії: