facebook

Дідівщина в армії: в одній з військових частин молодого хлопця побили до смерті

У військовій частині 3027 Національної гвардії України у місті Вишгороді, що на Київщині сталася неприємна ситуація – помер молодий хлопець. Батьки військовослужбовців кажуть, що хлопця побили старші по службі солдати.

За словами батьків, молодого солдата примусили відтискатися, а потім інший військовий “вдарив його ногою у груди після чого у солдата обірвався тромб і він помер”. Батьки військовослужбовців говорять, що померлий служив лише три місяці, а той, хто з нього знущався, був на службі вже рік. На їхню думку, такі неуставні взаємини у цій військовій частині відбуваються регулярно.


Смерть хлопця підтвердили і в спеціалізованій прокуратурі у військовій і оборонній сфері Центрального регіону, передає “Це моя Україна“.

“3 жовтня 2020 року військовослужбовець, порушуючи статутні правила взаємовідносин між військовими при відсутності між ними відносин підлеглості (” дідівщина ” – Ред.), застосував насильство до свого товариша по службі. А саме змусив останнього віджиматися від підлоги, після чого завдав удар кулаком правої руки в область грудної клітини, від чого потерпілий знепритомнів і, не приходячи до тями, помер“, –  повідомляють у спеціалізованій прокуратурі у військовій і оборонній сфері Центрального регіону.

Військового затримали і вручили підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 406 КК України. Проводяться судово-медичні експертизи та слідчих дій з метою встановлення об’єктивних обставин скоєного злочину.

Читайте також:  Вбивство українки в Німеччині: матір жінки знайшли мертвою

Джерело.



Категорії: