facebook

У Києві пацієнтка померла на прийомі у стоматолога: лікарю повідомили про підозру

У Києві через лікарську недбалість на прийомі у стоматолога померла 48-річна пацієнтка. У жінки після ін’єкції знеболюючого препарату розвинулась різка алергічна реакція. Лікар так і не зміг її врятувати.

Відтак, як повідомляють у пресслужбі Київської міської прокуратури, у ході слідства було встановлено, що через недбалість лікаря в кріслі стоматолога померла 48-річна пацієнтка. Жінка прийшла на прийом і після ін’єкції знеболюючого препарату у неї розвинулась різка алергічна реакція. Медик намагався допомогти, але дійсно потрібні дії так і не зробив.

Зазначається, що стоматолог почав робити пацієнтці непрямий масаж серця та штучне дихання. Водночас, на противагу існуючим протоколам, лікар не зробив пацієнтці ін’єкцію адреналіну.


“Висновками експертизи встановлено наявність дефекту у вигляді бездіяльності лікаря в наданні медичної допомоги пацієнтці, а саме непроведенні їй необхідного об’єму заходів, спрямованих на відновлення гострих порушень функції кровообігу і дихання, у першу чергу – медикаментозних, що має причинно-наслідковий зв’язок із настанням смерті потерпілої”, – йдеться у повідомленні.

Читайте також:  Росія може почати обстрілювати Україну з території Білорусі: важливі деталі

Лікарю повідомлено про підозру стоматологу за фактом неналежного виконання професійних обов’язків, що спричинило смерть пацієнтки. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення його від виконання лікарської діяльності.

Джерело.



Категорії: