facebook

МОН рекомендуватиме закривати школи у «помаранчевих» зонах

Міністерство освіти на початку тижня надішле у регіони лист з рекомендаціями щодо переходу закладів освіти на дистанційне навчання. Натомість відомство не буде змушувати запроваджувати дистанційну освіту.

Про це в коментарі РБК-Україна сказав в.о. міністра освіти Сергій Шкарлет.


За його словами, рекомендаційний лист в першу чергу стосуватиметься «помаранчевих» зон карантину та регіонів, у яких спостерігається складна ситуація з поширенням коронавірусу.

«Ми, звичайно ж, будемо офіційно рекомендувати або змішану форму, або повністю дистанційну. Не наказувати, а рекомендувати… Ми нікого не можемо примусити, яку форму навчання застосувати. Вже ж давно здійснилася децентралізація», – сказав Шкарлет.

Читайте також:  Чи підуть діти до шкіл в Україні з 1 вересня і яким буде формат навчання: роз’яснення й дані по регіонах

Також він зазначив, що органи місцевої влади самостійно вирішують, коли починати канікули та яку форму навчання запроваджувати у закладах освіти.

«Я закликав бути відповідальними всіх, незалежно від того, чи то школа, чи то заклад вищої освіти. Університети давно, більшість з них знаходяться на дистанційному навчанні задля того, щоб здійснити соціальне дистанціювання», – додав він.

Як відомо, у суботу, 10 жовтня Сергій Шкарлет звернувся до органів місцевого самоврядування з проханням перевести заклади освіти на дистанційне навчання на найближчі два тижні.

Джерело.



Категорії: