facebook

Лікарні забиті, грошей немає: озвучено лякаючий прогноз по ситуації з коронавірусом в Україні

Завдяки коронавірусному фонду Україна отримала можливість розвивати лабораторії, посилювати лікарні, але цього не відбулося.

Про це в ефірі програми “Розклад Кулініча” на Апостроф TV розповів заступник міністра охорони здоров’я в 2016-2019 роках, кандидат медичних наук Олександр Лінчевський.


Він висловив недовольсвто тим, що фонд наповнювали за рахунок українських громадян, але за підсумком на ділі нічого не робиться.

“Функція призначеного навесні карантину – це виграш часу. Ми з вами не йдемо на роботу, втрачаємо гроші, хтось втрачає роботу. Ми свідомо йшли на цей крок для того, щоб дати можливість уряду виграти час і підготувати лабораторії, підготувати лікарні” , – зазначив він.

Лінчевський підкреслив, що з березня повинні були займатися розвитком мережі лабораторій і системи тестування і відстеження контактів, для посилення лікарень, для посилення стаціонарів.

“Ми повинні бути готовими приймати пацієнтів з пневмонією і надавати їм адекватну спеціалізовану допомогу. Але сьогодні цього немає. Лікарні вже заповнені, навіть переповнені. Істотно зростає кількість пацієнтів, і в якийсь момент можливості лікарень будуть вичерпані. Кисень пацієнт отримує не з балона , він отримує його зі спеціального апарату штучної вентиляції. Але за вісім місяців уряд не закупив жодного апарату. Тому нема про що говорити взагалі”, – сказав він.

Читайте також:  Тоді як його друзів із вікон гукали привітливі матусі, Андрійко сам вирушав в пошуках своєї блyднoї мами: Істoрія, що вpaжaє

Лікар додав, що гроші з фонду забирають на будівництво доріг, в той час як близько п’яти тисяч медиків підхопили коронавірус.

Джерело.



Категорії: