facebook

У Німеччині посилюють карантин

У Німеччині посилюють протиепідемічні заходи через поширення COVID-19. Вперше з квітня в країні за добу зафіксовано більше п’яти тисяч нових випадків зараження коронавірусом.

Про це домовилися канцлер Ангела Меркель і глави урядів федеральних земель, повідомляє DW.


У регіонах з високими темпами поширення коронавірусу – щонайменше 50 випадків зараження на 100 тисяч населення протягом тижня – бари, ресторани та інші заклади громадського харчування закриватимуться о 23:00, а кількість учасників приватних вечірок і зустрічей обмежуватиметься 10 особами з максимум двох домогосподарств.

Нині саме вечірки й зустрічі в дружньому колі з різноманітної нагоди вважаються головним джерелом заражень коронавірусом.

Читайте також:  Чоловіки різко напружилися: Німеччина зробила гучну заяву про видачу біженців Україні

Пакет ухвалених рішень передбачає й розширення маскового режиму в регіонах, де протягом тижня фіксується мінімум 35 випадків зараження на 100 тисяч населення. Носіння масок також запровадять у всіх місцях, де протягом тривалого часу скупчуються люди.

14 жовтня Інститут Роберта Коха повідомив, що вперше з квітня в країні за добу зафіксовано понад п’ять тисяч нових випадків зараження коронавірусом.

Джерело.



Категорії: