facebook

Коронавірус, лікарня, притулок: що чекає на п’ятьох дітей, яких побив батько на Волині (відео)

Троє з п’яти побитих 35-річним батьком дітей, разом з мамою лікуються в обласній дитячій лікарні. Двоє хлопчиків вже у Рожищенському притулку для неповнолітніх, в одного із них виявили коронавірусну інфекцію, інформує Суспільне.

“Районна служба у справах дітей 12 жовтня передала до суду документи про позбавлення матері та батька батьківських прав”, − розповіла спеціалістка служби у справах дітей райдержадміністрації Лариса Самчук.


Троє малих зараз лікуються в стаціонарі неврологічного відділення обласної дитячої лікарні. У двох: братика і сестрички, після побиття, лікарі діагностували струс головного мозку. Поруч з дітьми 27-річна матір.

“Стан їхній покращився, Павло знаходився в реанімації 3 дні, зараз у нас. Софійка має стан стабільний, може виписуватися додому. Третя дитина Матвійчук Надійка знаходиться в нас на обстеженні, бо її будуть скеровувати в дитячий будинок”, − розповіла лікарка Світлана Шуляк.

Коментувати намір служби у справах дітей позбавити її та чоловіка батьківських прав, Лідія Матвійчук відмовилася. З її слів, батько з госпіталізованими дітьми спілкується телефоном. Сам він нині вдома, під домашнім арештом.

“Двоє інших дітей зараз знаходяться на тимчасовому утриманні в притулку для дітей у місті Рожище. В одного з хлопчиків – позитивний ПЛР тест. Діти ізольовані, самопочуття хороше”, − розповіла вихователька притулку Неля Прокопчук.

Читайте також:  Ревнивець забив до смерті дружину на Волині. Село стало на його бік (ВІДЕО)

“Спілкуюся, ідуть на контакт. Усі до дітей ставляться з розумінням. Старший Іванко розчарований, каже що тато раніше ніколи не бив, і не розуміє чому це сталося, став боятися і є розчарування. Менший Марк 3,5 роки не розуміє, що сталося і чого він взагалі тут”, − каже вихователька притулку для дітей Неля Прокопчук.

Зі слів жінки, додому діти повертатися не хочуть.

“Якщо суд позбавить батьків обов’язку виховувати дітей, їм шукатимуть місце у будинку сімейного типу чи прийомну родину”, − розповіла працівниця соцслужби Лариса Самчук.

З її слів найменшу, півторарічну дівчинку до притулку з лікарні переведуть 13 жовтня.

35-річний батько дітей нині під домашнім арештом. За побиття дітей йому загрожує до 3-х років позбавлення

Троє у лікарні, двоє в притулку. Що чекає на п'ятьох дітей, яких побив батько на Волині

Джерело.



Категорії: