facebook

Вакцину проти COVID-19 першочергово отримають учителі та працівники шкіл, – МОЗ

Під час пресбрифінгу головний санітарний лікар України озвучив інформацію щодо вакцин проти коронавірусу.

Сьогодні на пресбрифінгу головний санітарний лікар України Віктор Ляшко розповів, коли з’являться вакцини та хто отримає їх першими.


За словами лікаря, Україна буде забезпечена вакцинами проти коронавірусної хвороби після їх реєстрації виробниками й перекваліфікації Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ). Насамперед першими їх отримують особи з так званих пріоритетних груп, серед яких учителі та працівники шкіл:

Передбачається, що буде декілька траншів вакцин для того, щоб покрити щонайменше 20 % населення – саме пріоритетних груп.

Проблема страхування вчителів порушувалась на державному рівні неодноразово. Однак, кошти на це у державному бюджеті не передбачені, – зауважував т.в.о. міністра освіти Сергій Шкарлет:

Водночас МОН у співпраці з Мінфіном у рамках перерозподілу чинних видатків у розмірі 540 млн грн буде перерозподіляти на засоби у боротьбі з COVID-19 в освітніх закладах.

Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з педагогами 3 жовтня наголошував, що питання страхування освітян і учнів стало особливо актуальним з початком освітнього процесу. Наразі потрібно зрозуміти можливості, вартість і терміни, в які це можна зробити:

Ми ж бачимо й розуміємо, що вчителі – в групі ризику. Треба подумати над страхуванням, щоб вони розуміли, що ми турбуємося про них, щоб учителі почувалися в безпеці.

Попри те, що уряд виділив кошти на забезпечення шкіл антисептиками, масками та дезінфекційними засобами, вчителі лишаються у групі ризику. Тим паче, що їхня зарплата не покриє лікування від COVID-19, – зазначав про це депутат Тернопільської міської ради Назар Зелінка.

Читайте також:  Завтра франківські учні йдуть до школи

Тож доки держава очікує на появу вакцини, вчителі продовжують працювати в масках чи щитках, щодня ризикуючи власним здоров’ям.

Джерело.



Категорії: