facebook

Жінка з Тернопільщини заплатила майже 5 тис. грн за неіснуючу роботу в Італії

4 тис. 980 грн – саме стільки заплатила жителька Кременеччини за допомогу у пошуках роботи за кордоном та саме працевлаштування.

Перерахувавши за усі послуги жінка залишилася і без грошей, і без роботи. Про це повідомляють у відділі комунікації поліції в Тернопільській області.


Потерпіла розповіла, що в мережі Facebook побачила оголошення про працевлаштування у Італії. Пропозиція та умови її влаштували і тому жінка зателефонувала за одним із трьох вказаних номерів. Менеджер по телефону розповіла, що потрібні фасувальники-пакувальники на одну із місцевих шоколадних фабрик.

Жінці повідомили, що виготовленням усіх документів та організовує сам переїзд київська фірма ТзОВ “Арілана”. Коштує це 150 євро.

Читайте також:  Ще трохи, і не залишиться нікого, хто зможе навчати наших дітей та онуків, – педагогиня про виклики своєї професії

Жителька Тернопільської області вислала усі необхідні копії. Договір про співпрацю поїхала підписувати 14 вересня до Києва.

Через тиждень їй перетелефонували з фірми і сказали оплатити необхідну суму, інакше місце фасувальника віддадуть іншому.

Потерпіла перекинула гроші та надіслала скріни про оплату. Як тільки гроші надійшли на вказані рахунки, усі мобільні телефони, вказані в оголошенні, перестали відповідати. За допомогою потерпіла звернулася до Кременецького відділу поліції.

Правоохоронці встановлюють усіх фігурантів шахрайства та попереджають людей, які бачили схоже оголошення в інтернеті, нічого не оплачувати наперед. Лише після отримання усіх документів.

Джерело.



Категорії: