facebook

Учні 1-4 класів після канікул повернуться до школи – Сергій Шкарлет

Повторення весняного локдауну – найгірший сценарій, якого ніхто сьогодні не хоче допустити, переконаний очільник Міносвіти.

Т.в.о. міністра освіти Сергій Шкарлет повідомив на своєму телеграм-каналі, що діти мають навчатися в повноформатному режимі та здобувати якісну освіту.


Наша позиція: діти мають навчатися в повноформатному режимі. Залежно від епідемічного кольору регіону дехто розпочне очне навчання, дехто, якщо це буде «червона» зона, залишиться на дистанційному. Ситуація, справді, складна і вимагає відповідальності кожного з нас, – написав очільник міністерства.

Він зазначив, що МОН спільно з МОЗ будуть забезпечувати навчання 1-4 класів в очному форматі (після канікул), а 5-11 класів – залежно від епідемічного рівня: у змішаному або дистанційному форматах:

Нам потрібно враховувати економічну складову й ті обставини, що дітей непросто залишати вдома без нагляду. Ми обов’язково повернемося до звичного життя. Це відбудеться швидше за умови неухильного дотримання карантинних рекомендацій МОЗ. Так само, як учні та їхні батьки, ми розраховуємо на найкращий сценарій, але продовжуємо готуватися до різних викликів.

Сергій Шкарлет додав, що вже напрацьовано багато матеріалів і вчителі більшою мірою готові до роботи дистанційно. Він подякував всім учителям, викладачам та батькам, які гідно пройшли випробування коронавірусом.

Читайте також:  В Україні через коронавірус на самоізоляцію відправили понад сотню класів: що буде з навчанням

Джерело.



Категорії: