facebook

Потрібно готуватися до найгіршого сценарію, коли діти вчитимуться дистанційно, – директор департаменту освіти

Перед школами ставляться завдання, щоб вони могли дистанційно працювати, а вчителі – викладати за допомогою онлайн-платформи чи телефону.

У багатьох школах України вже розпочались осінні канікули, але чи повернуться учні за парти – точної інформації про це ще немає. Однак, у Міністерстві освіти і науки України зазначили, що початкові класи повернуться до очного навчання після канікул, а 5-11 – залежно від епідситуації.

Нещодавно т.в.о. міністра освіти Сергій Шкарлет у своєму телеграм-каналі написав, що діти мають навчатися у повноформатному режимі, адже повторення весняного карантину – це найгірший сценарій.


Однак поточна ситуація в країні змінюється, кількість хворих невпинно росте, і шанси на запровадження повторного карантину високі. Директор департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Юрій Кононенко в інтерв’ю Liga.Life розповів, що уряд розглядає різні сценарії розвитку подій:

Перед школами ставляться завдання, щоб вони могли дистанційно працювати, а вчителі через онлайн-платформу, месенджери, електронну пошту чи телефоном могли навчати.

У кожному конкретному випадку рішення ухвалюватиме Державна комісія з техногенної безпеки й регіональна комісія, зазначив пан Кононенко. За його словами, якщо Держкомісія вводитиме жорсткі обмеження, крім дистанційної форми навчання нічого не буде.

До речі, нещодавно МОН опублікувало оновлені умови онлайн-навчання, але кожна школа повинна надавати рекомендації, як працювати вчителям та учням.

До педагогів маю одне побажання – підходити до всього індивідуально. У нас є класні керівники, які згідно зі своїми обов’язками, мають вивчати ситуацію в конкретних родинах, – зауважив директор департаменту.

На його думку, батьки також мають адаптуватися до нових реалій, і якщо в сім’ї більше однієї дитини, необхідно подумати, як організувати для них навчання.

Читайте також:  540 млн грн – на антисептики: Кабмін виділив кошти на безпечну освіту за рахунок скорочення інших програм

У разі запровадження карантину, уряд готує спеціальну онлайн-платформу, в якій міститимуться фрагменти уроків. У майбутньому їх можуть використовувати й вчителі, і учні. Юрій Кононенко зазначив, що презентація онлайн-платформи для навчання відбудеться ймовірно не раніше початку грудня.

Наразі всім потрібно готуватися до найгіршого сценарію, коли діти лишатимуться вдома і вчитимуться дистанційно, зауважив пан Кононенко.

Джерело.



Категорії: