facebook

“Винні члени екіпажу?”: рідні загиблих хлопців з літака Ан-26 подаватимуть до суду через оприлюднені причини трагедії

Незабаром офіційно оприлюднять причини аварії літака АН-26 під Чугуєвом. За попередніми даними причинами трагедії є системні порушення в організації польотів і з боку командування Повітряних сил і з боку бригади. Тобто, частину провини у аварії літака покладають на членів екіпажу, чякі входять у цю бригаду.

Про такий попередній висновок урядової комісії з розслідування обставин авіатрощі повідомив віцепрем’єр Олег Урський в інтерв’ю “РБК-Україна”.


Батьки загиблих членів екіпажу обурені таких висновком щодо причин аварії літака і готові подавати позов до суду на це рішення. Рідні зазначають, що очікували, що провину можуть перекласти на загиблих, але хочуть докласти максимум зусиль, що покарали реально винних осіб.

Читайте також:  В Україні через густий туман оголосили штормове попередження

Мати загиблого капітана Ірина Кишеня розповіла ТСН, що перекладання провини за авіатрощу на екіпаж для родин ситуація очікувана. І якщо наступної середи на засіданні уряду у фінальному звіті і справді пролунають анонсовані віце-прем’єром висновки урядової комісії, родичі подаватимуть до суду.

«Я дуже обурена, бо це ми і очікували, що всю провину покладуть на екіпаж. Чесно кажучи, дуже легко все списати на загиблих хлопців і дуже важко, щоб “верхи” хтось відповів за це. Ми будемо звертатися в Міністерства оборони і в письмовому вигляді, і телефонувати на гарячу лінію, і подавати до суду», – зазначає мати загиблого капітана.

Джерело.



Категорії: