facebook

«Ми не малі діти, щоб нас обмежувати». В Празі знову проходить акція протесту проти карантину

У центрі Праги, на Площі Республіки, проходить акція протесту проти антиепідеміологічних заходів, прийнятих урядом в рамках боротьби з коронавірусом. 


На місці присутні сотні людей, хоча поліція охороняє демонстраційну зону, куди допускається близько сотні. Але натовп заповнив й навколишні вулиці.

Поліція жодним чином не втручається, проте частково виникають конфлікти. Нагадаємо, 10 днів тому Громада висвітлювала протест на Староміській Площі, який закінчився сутичками — Водомети і сльозогінний газ в центрі Праги (ФОТО)

Виступаючі на демонстрації зазначили, що держава повинна захищати людей похилого віку та, зокрема, хворих і не вживати комплексних заходів щодо впливу на тих, хто не хворий і не особливо вразливий.

«Кожен з нас сам відповідає за своє здоров’я. Ми не повинні бути колективно захищені державою, тому що ми не маленькі діти» , — говорять демонстранти.

Екс-президент підтримав демонстрантів

До того ж, з нагоди річниці створення незалежної Чехословацької держави, на Площі Республіки виступив екс-президент Чехії Вацлав Клаус. Він розкритикував чинний уряд.

За словами Клауса, кабінет міністрів Андрея Бабіша своїми діями в рамках боротьби з коронавірусом порушує громадянські свободи, в зв’язку з чим він закликав громадян не піддаватися страху і не дозволити забрати в них незалежність.

«Під прикриттям протиепідемічних заходів обмежуються гарантовані конституцією права і свободи, підриваються соціальні підвалини суспільства і з ними гідне життя сотень тисяч людей. Одночасно розхитується економічний фундамент держави, утворюються борги, які будуть обтяжувати нас і наших нащадків багато десятиліть» , — зазначив другий президент Чехії.

Багато учасників демонтрації не мали масок. Поліція у своєму Twitter попередила, що буде штрафувати порушників. Однак, з її слів «для запобігання ескалації конфлікту», правопорушників лише задокументували та винесли їм усне попередження.

Джерело.



Категорії: