facebook

Європа починає йти на жорсткий карантин: де і що закривають

Уряди Німеччини, Литви та Франції посилюють карантин, там вводять ряд суворих обмежень для боротьби з поширенням COVID-19.

Про це повідомляє “Суспільне”.


“Вірус поширюється зі швидкістю, яка не передбачалася навіть в самих песимістичних прогнозах. Менш ніж за два тижні кількість заражень подвоїлася”, – сказав під час виступу президент Франції Емануель Макрон.

У Франції:

  • для того щоб вийти на роботу, за продуктами, на прийом до лікаря, для короткої прогулянки біля будинку, необхідно оформити перепустку. Така ж система була навесні;
  • ресторани закриваються з п’ятниці через введення режиму самоізоляції;
  • внутрішні кордони ЄС на тлі ситуації з коронавірусом залишаться відкритими;
  • відвідування будинків престарілих буде дозволено за суворим протоколом;
  • на віддалену роботу переведуть всіх співробітників, кого можливо;
  • вузи переходять на дистанційне навчання;
  • дитячі садки, школи та коледжі залишаться відкритими.

У Німеччині людям буде дозволено зустрічатися на публіці тільки з членами своєї сім’ї або двома домогосподарствами – не більше десяти осіб.

В країні бари, клуби, паби або інші заклади громадського харчування будуть відкриті тільки для їжі на винос.

Читайте також:  16 років офіціантка з посмішкою щодня обслуговувала буркотливого і неприємного чоловіка. Коли він помeр, до неї з’явився чоловік в діловому костюмі і вивалив на неї вражаючу новину

Відповідно до нових обмежень, ночівлі в готелях будуть дозволені тільки з поважної причини, а кінотеатри, театри і спортивні заклади, зокрема тренажерні зали і басейни будуть тимчасово закриті. Косметичні студії, масажні салони і тату-студії не будуть працювати.

Школи і дитячі сади залишаться відкритими, втім від них вимагатимуть нові протоколи гігієни.

У Литві влада на два тижні вирішила скасувати всі заходи і збори в країні. Виняток становлять: похорон, спортивні заходи без глядачів, культурні заходи в закритому просторі.

У закритих приміщеннях число людей обмежено до 200, вони повинні дотримуватися дистанції, і одягати маски. На відкритому просторі можуть проходити заходи за участю не більше 400 осіб, які дотримуються дистанції.

Джерело.



Категорії: