facebook

Уряд хоче дозволити українцям отримувати подвійне громадянство

Міністерство закордонних справ України створило спеціальний законопроект, який дозволить легально отримувати українцям подвійне громадянство.

До слова, це — лише одна з цілої низки ініціатив, які націлені на те, аби утримати українських громадян.


Про це повідомляє InPoland.net.pl, посилаючись на УНІАН.

Тим часом польський уряд працює над тим, аби полегшити переїзд в Польщу нащадкам колишніх жителів Речі Посполитої. Видання “ Rzeczpospolita” зазначає, що при цьому колишні мешканці польських земель не обов’язково мають бути етнічними поляками.

Нагадуємо нашим читачам, що в грудні минулого року до українського парламенту був поданий спеціальний законопроект №2590, який стосується легалізації подвійного громадянства в Україні. Зараз ситуація в країні виглядає дещо дивно і незрозуміло: отримувати паспорт іншої країни не можна, але якщо це сталося, то український ніхто не відбере. Особисто знаємо чимало випадків, коли після заміжжя українські жінки отримували польське громадянство, при чому українське в них також зберігалося.

Завдяки легалізації подвійного громадянства Україна могла б привабити представників української діаспори (спеціалістів з західною освітою, потенційних підприємців й інвесторів) і одночасно дозволила б легалізувати статус тих людей в Україні, які вже мають два паспорти.

Читайте також:  З 1 січня! Уряд ухвалив важливий законопроект для пенсіонерів та дітей-сиріт

Проте законопроект №2590 був недопрацьованим, тому його розгляд у парламенті відклали на невизначений термін. Зараз знову почалися розмови про легалізацію подвійного громадянства. Таким чином українська влада прагне розібратися з проблемою масового виїзду громадян за кордон. Адже українці готові відмовитися від паспорту рідної країни з огляду на вигоду постійного проживання за кордоном.

Джерело.



Категорії: