facebook

Тарифи на газ у листопаді: які ціни пропонують постачальники

У 1 серпня 2020 року змінилися умови на газовому ринку. Українці можуть самі обирати постачальника газу на вигідних для себе умовах. У 2020 за газ та за його транспортування платити потрібно окремо. Перша платіжка від постачальника газу, яких на ринку багато і в кожного різна ціна. Друга платіжка – від оператора газорозподільних мереж за транспортування газу.
Як інформує “finance.ua”, з початку року ціна визначалася за формулою: вартість на європейському хабі + транспортування, ПДВ та інше. Нафтогаз називав ціну кожного місяця після 22 числа і мав спецзобов’язання – забезпечувати газом населення. Тепер ці спецзобов’язання скасували й кожен постачальник пропонує свою ціну в залежності від оптової, за якою закуповує, та своєї націнки. Така конкуренція на ринку в ідеалі повинна призвести до покращення та здешевлення послуг.

Зазначається, що компанії повинні давати свою ціну на газ за 5 днів до нового місяця. Тобто ціну за листопад повинні були сказати до 26 жовтня.

Читайте також:  Карантин в Україні життєво необхідний – Степанов


Відтак, у листопаді ціни на газ підвищилися, що пов’язують з початком опалювального сезону:

  • найдешевший газ пропонує Паливенерго – 5,88 гривні за кубометр за умови передплати та 6 гривень, якщо оплачуєте в кінці місяця;
  • MEGAWATT пропонує трохи вищу ціну – 6,22 гривні при оплаті в кінці місяця. Нафтогаз ще дорожче – 6,33 гривні;
  • менш як 7 гривень пропонують також Львівенергозбут (6,62 гривні), Теплобуд (6,65 гривні) і ТАС Енерджі (6,84 гривні);
  • в тій самій ціновій категорії можуть заплатити і клієнти Статус Енерго (6,8 гривні) та Асканія Енерджі (6,95 гривні). Але, щоб отримати таку ціну, потрібно укласти договір на такий фіксований тариф на 6 місяців вперед;
  • найвищу ціну, а саме 8,91 гривні за кубометр, пропонує Запоріжгаз Збут.

Джерело.



Категорії: