facebook

Українка порахувала, скільки обходиться їй життя у Польщі (6 ФОТО)

2 кг. картоплі – 4зл. = 29 грн., 1 кг. цибулі – 4 зл. = 29 грн., але…

Львів’янка Оксана Домбровська разом з чоловіком та двома синами переїхала до Кракова півтора роки тому. Жінка порахувала, скільки її родина витрачає на їжу, пише Газета.


«Найдорожче у Польщі обходиться житло. Двокімнатна квартира в середньому коштує 16-17 тис грн. Але оплатити житло і ще мати кошти на продукти можна, навіть якщо в родині один працюючий. Мій чоловік працює на будові, я маю тимчасові підробітки нянею.

Сини – школярі. В перші місяці важко зрозуміти, скільки коштує їжа. В супермаркетах таке різноманіття, що хочеться все спробувати.

За кілька місяців обираєш продукти, які подобаються і лише тоді можна орієнтуватися у цінах та акціях», – каже Оксана.

Вона закуповує продукти раз на тиждень. В середньому на місяць на родину йде від 7 до 8 тис грн.

«Зараз підписалася на різні додатки, де супермаркети публікують свої акції. Наприклад, курячі четвертинки можна купити по 15 грн/ кг. Це найдешевше м’ясо у Польщі.

Часто бувають знижки на курятину та качатину. Іноді можна купити фаршировану качку з яблуками за 70 грн.

Я вдома дивлюся акції, складаю список, що потрібно і йду до магазину. Найбільше люблю скуповуватись у «Бедрьонці», але хороші акції бувають і в інших магзинах», – додає українка.

Оксана пояснює, що у співвідношенні до заробітків, такі витрати на їжу невеликі.

«Дохід нашої родини на місяць – 41 тис грн. Це переважно чоловікова зарплата. Грошей цілком вистачає на зйомне житло, їжу і одяг.

Причому одяг тут недорогий. Наприклад, жіноче пальто можна купити на 1 тис грн дешевше, ніж в Україні. А в період знижок взагалі дуже дешево.

Відкладати поки не можемо. Я чекаю карту побиту і лише тоді зможу приступити до праці», – пояснює українка.

Джерело.



Категорії: