facebook

Хоче “відкупитися”: з’явилися скандальні деталі про винуватця страшної ДТП на Майдані (фото)

Винуватець резонансної ДТП на Майдані Незалежності в Києві, за інформацією джерел, нібито намагається уникнути відповідальності, задіявши давні зв’язки, а також “відкупитися” від родичів загиблих жінок.

Детально про це розповідає “Обозреватель”.


“Стало відбуватися щось дивне”

Як заявило інформоване джерело OBOZREVATEL, незважаючи на те, що на місці події драгер не показав алкогольного сп’яніння водія Land Rover, залишалося питання про вживання 66-річним Юрієм Назаренком заборонених для водіїв лікарських засобів або наркотичних речовин.

“ДТП на Майдані Незалежності відбулося о 15:55, але до пізнього вечора у водія не було взято аналізу на наркотики і т.д.”, – стверджує джерело.

За словами іншого співрозмовника OBOZREVATEL, уже в день аварії “стало відбуватися щось дивне”.

“Є встановлена процедура освідування учасників ДТП із загиблими. Але підозрюваного не повезли на Петра Запорожця, 20, як годиться, а доставили в ту клініку, де він раніше лікувався. Хто дав на це згоду? Хто підписував протокол забору крові й сечі? Якщо водій був би в лежачому стані, то забір могли робити в будь-якій клініці, куди б його доставили, наприклад на “швидкій”. Але Назаренко вийшов із машини на своїх ногах“, – стверджує джерело.

У правоохоронних органах неофіційно сказали, що токсикологію нібито зробили (правда, не уточнили де і коли саме) і що тест на наркотики можна робити навіть через тиждень.

“Окремо вивчатиметься меддокументація. Зокрема, дивитимуться, які ліки призначалися Назаренку і чи могли вони вплинути на його стан”, – додав співрозмовник OBOZREVATEL.

Водночас один зі слідчих (який не має стосунку до розслідування цієї ДТП) говорить, що забір тієї ж крові для експертизи завжди намагаються зробити якомога швидше.

“Дорога кожна хвилина. Ну, якщо важливий реальний результат”, – переконаний він.

Назаренка доставили в суд вже на швидкій і на ношах

Під час судового засідання щодо обрання запобіжного заходу підозрюваному адвокат водія Land Rover заявив, що той обіцяє надати матеріальну допомогу всім постраждалим і сім’ям загиблих.

“Незалежно від того, буде Назаренко визнаний винним чи ні, він докладе всіх зусиль, щоб постраждалі отримали матеріальну допомогу”, – сказав захисник.

Читайте також:  Діти помирали, а вона влаштувала скандал: через п'яних мажорів у ДТП загинули двоє підлітків-друзів (фото)

Джерело OBOZREVATEL стверджує, що йдеться практично про підкуп, “щоб із боку родичів загиблих не було претензій”. Нібито такі спроби вже робляться. Однак підтвердити цю інформацію в рідних на час публікації матеріалу не вдалося.

Під час суду Юрій Назаренко лежав на ношах

Назаренко “злетів” за Януковича, а нині – забезпечений пенсіонер OBOZREVATEL також з’ясував нові цікаві факти з біографії підозрюваного.

Юрій Назаренко тривалий час перебував на держслужбі. Був начальником Управління стратегії реформування економіки та стратегічного планування Департаменту економічної політики Секретаріату Кабінету міністрів України.

У 2005 році прем'єрка Юлія Тимошенко підписала постанову про звільнення Назаренка через перехід на іншу роботу.

Кілька років Назаренко працював у Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку.

Юрій Назаренко.

Крім того, він був головою колегії Агентства з розвитку інфраструктури фондового ринку України (АРІФРУ).

У 2014 році Назаренко пішов із НКЦПФР, був люстрований.

У 2018 році Юрій Назаренко став співвласником ТОВ “НОКС ТРЕВЕЛ” (раніше ним володіла його дружина, померла в 2014 р.). У нього 25% – це майже три мільйони гривень.

Зміна власників ТОВ "НОКС ТРЕВЕЛ"

За компанією зареєстровано право на дві бази відпочинку – “Водограй” і “Сигнал” у Затоці. Це селище міського типу в Білгород-Дністровському районі Одеської області.

База відпочинку "Водограй" у Затоці

Також Юрій Назаренко є власником трьох квартир у Києві, місця на паркінгу, двох будинків у Київській та Чернігівській областях і кількох земельних ділянок.

ДТП на Майдані трапилася 30 жовтня.

Як повідомляв OBOZREVATEL, 30 жовтня на головній площі України – Майдані Незалежності – відбулася масова ДТП із загиблими. Land Rover буквально влетів у пішоходів, а потім і в автомобілі на Хрещатику.

Страшний підсумок: дві людини загинули (жінки 79 і 30 років, одна з них перед смертю надіслала рідним фото з Майдану), чотирьох було травмовано й доправлено до лікарні. Серед постраждалих – п’ятимісячна дитина.

На початку жовтня Юрій Назаренко потрапив у клініку з гострим ішемічним інсультом, а 19 жовтня його прооперували (зробили стентування). 26 жовтня, тобто за чотири дні до ДТП, чоловіка виписали з подальшими рекомендаціями щодо лікування.

Джерело.



Категорії: