facebook

На українців чекає “бабине” літо взимку, снігу майже не буде: синоптики дали “аномальний” прогноз

Синоптики Леонід Горбань і Володимир Деркач дали прогноз погоди до кінця 2020 року – грудень буде теплим і сонячним, снігу майже не буде.

Про це повідомляє “Комсомольская правда”.


Народний синоптик Леонід Горбань обіцяє помірно холодний кінець року. Шокуючих показників на термометрах ми не побачимо, але падати нижче позначки “нуль” ртутний стовпчик стане все частіше.

10 листопада досягне +7 … +9 вдень, а нічна температура буде триматися на рівні нуля або трохи вище. Потім денні показники впадуть – на вулиці буде всього два градуси тепла вдень, а вночі стовпчик термометра піде вниз – до -1 … -3 . А до 17-го числа трохи потеплішає, але вище +7 температура не підніметься. Вночі -2 … -4 градуси “, – сказав він.

За його словами, температура залишиться низькою до кінця листопада, на півдні і сході України може бути трохи тепліше, а на свято Андрія, яке святкують в грудні вдарять морози

“Перший тиждень грудня пройде без морозів – вдень близько + 4 … +5, вночі не нижче нуля. Потім нічна температура різко піде вниз і 13 грудня досягне піку в -9 … -11 градусів. Вдень до 17-го числа буде +4 … +6. А потім настане справжня зима з мінусом за вікном навіть в світлий час доби. вдень буде -2 … -7, вночі -10 … -13. Найхолодніші дні – 20 грудня та 25-26. Вище нуля вдень температура підніметься лише в кінці місяця – на Новий рік буде приблизно +3″, – відзначає в своєму прогнозі Леонід Горбань.

Читайте також:  Літо увірветься раніше часу: Україні буде до +25 і море сонця – прогноз Діденко

Деркач, в свою чергу, вважає, що холоднішати почне тільки з середини листопада – на пару днів, а потім знову тепло. В кінці місяця температура почне падати, але не сильно. А значного похолодання на початку зими не буде. А також нас чекає нетипове тепло для цього сезону – так зване “зимове бабине літо”.

“У перші дні зими буде невелике похолодання, яке прийде ще в кінці листопада. Після цього температура піде вгору. В кінці першої і на початку другої декади – невелике зниження температури. У середині грудня нас чекає потепління, вдень і вночі буде “плюс”. А в день святого Миколая вночі температура піде вниз “, – сказав Деркач.

В останній декаді грудня буде тепло, погода буде весняною, хоча в кінці року Деркач обіцяє незначні заморозки.

Сніг з дощем Горбань прогнозує 13-14 і 18-го числа, а 23-го – тільки дощ. 27 листопада повернуться змішані опади, а Деркач вважає, що невеликі дощі будуть в середині місяця, можливий сніг.

Сніг з дощем Горбань обіцяє 15 грудня, лише дощ 17 і 30 грудня. А тільки сніг очікується 9, 11, 18-19 і 27-28 грудня.

Джерело.



Категорії: