facebook

Почали діяти нові правила в’їзду іноземців до Чехії

З понеділка вступають в силу нові правила в’їзду до Чехії. Вони стосуються як чехів, які повертаються додому з-за кордону, так і іноземців, які приїжджають до Чехії.

Більшість європейських країн будуть червоні на так званому «Світлофорі» для подорожей в межах Європейського Союзу. Це означає високий ризик зараження коронавірусом і, отже, обов’язок пройти тестування на Сovid-19.


Без тестування можуть обійтися лише ті громадяни, які виїжджали за межі Чехії не більше ніж на 12 годин, за винятком прикордонних робітників та студентів. Чеська дипломатія також хоче звільнити від обов’язкового тестування довші візити до прикордонних сімей.

До помаранчевих країн із середнім ризиком зараження на сьогодні входять Німеччина, Естонія, Латвія, Литва, Швеція, Фінляндія, Норвегія, Ісландія, Данія, Греція та Кіпр. Після повернення з цих держав, діє правило, що тестування повинні пройти тільки ті громадяни, які виїжджали з Чехії з метою роботи на тривалий час.

Читайте також:  Чехи звітують про антирекорд в 15 700 хворих за добу

Україна залишається «червоною».

Оновлення «Світлофора» для переміщень публікуватиме Міністерство охорони здоров’я щоп’ятниці, воно діятиме з понеділка.

Через епідемію коронавірусу Міністерство закордонних справ Чехії категорично не рекомендує їздити за кордон, якщо це не стосується роботи чи за сімейними обставинами.

В даний час лише Ватикан залишається «зеленим» в Європі. З числа країн поза Європою в Чехію без обов’язкового тестування або проходження карантину можуть приїхати жителі Сінгапуру, Японії, Південної Кореї, Нової Зеландії, Таїланду та Австралії.

Джерело.



Категорії: