facebook

Краще носити не маску: лікар розповів, що може врятувати від зараження коронавірусом на вулиці

Під час пандемії коронавірусу, виходячи з дому, для власної безпеки краще одягати не маску, а респіратор.

Таку думку висловив в ефірі Апостроф Live лікар-інфекціоніст Вадим Арістов.


За його словами, людина, яка піклуватися про своє здоров’я і не бажає швидко заразитися коронавірусною інфекцією, завжди повинен одягати маску, навіть просто прогулюючись на вулиці.

“Якщо людина хоче швидше перехворіти, то звичайно можна її не носити, платити штрафи і хворіти. Якщо людина хоче бути здоровою, то маску треба носити всюди, крім дому”, – зауважив він.

Вадим Арістов нагадав про кумулятивний ефект, який виникає при випадковому контакті з інфікованими людьми.

“Людина буквально за день повинна набрати умовних 250 вірусних частинок. Ти можеш набирати по 10 в кожній місцевості. Вийшов з під’їзду – вдихнув повітря, хтось видихнув. Підійшов на перекур – вдихнув ще 80 частинок. Звичайно, треба намагатися зменшити їх кількість. Тому навіть не маску, а респіратор треба носити “, – стверджує лікар.

Читайте також:  Українка розповіла, як у Китаї змогли перемогти коронавірус

За його словами, не вдягати маску можна в лісі чи в полі, де поруч немає інших людей. В іншому випадку завжди залишається ризик зараження.

“Якщо ви йдете по вулиці, то може бути ситуація, коли немає вітру, і ви можете вдихнути чиєсь повітря. Може бути ситуація, коли вітер принесе це до вас від когось, хто йде за 3-4 метри від вас” , – зазначив фахівець.

Джерело.



Категорії: