facebook

“На 3 тижні”! В людей виступив холодний піт після заяви Шмигаля про “повний локдаун” (Відео)

Прем’єр-міністр України розповів, за якої умови в країні буде тотальний карантин

В Україні можуть ввести повний локдаун при одній умові. Це відбудеться в тому випадку, якщо карантин вихідного дня не покаже результатів, тобто кількість інфікованих не буде зменшуватися. Про це заявив прем’єр-міністр країни Денис Шмигаль на засіданні уряду 17 листопада.


Міністр згадав, що епідеміологи прогнозують, що через три тижні в Україні може бути 20 тис. хворих на добу, що може призвести до повного локдауну.

“Локдаун треба буде вводити на три тижні… Це зробила більшість країн Європи”, – сказав він.

Водночас, за словами прем’єр-міністра, рішення про повний локдаун не будуть приймати в Україні до тих пір, поки не буде альтернативи. Нагадаємо, раніше Шмигаль неодноразово заявляв, що якщо в Україні ввести повний локдаун – економіка країни такого удару не витримає.

Читайте також:  Верховна Рада вночі таки ухвалила закон про ринок землі: що він передбачає та як його будуть запускати

Одночасно міністр охорони здоров’я Максим Степанов зазначає, що карантин вихідного дня повинен показати свої результати через пару тижнів, але тільки в тому випадку, якщо він буде дотримуватися на 100%.

Нагадаємо,17 листопада у Верховній Раді зібралися депутати, щоб голосувати за скасування карантину вихідного дня. Багато хто вважає, що бізнесмени і підприємці не витримають таких обмежень і змушені будуть закритися.

До речі, глава Госпотребслужби Києва Олег Рубан в коментарі РБК-Україна назвав введення карантину вихідного дня одним з кроків до повернення локдауну в Україні.

Нагадаємо, в Україні скасували адаптивний карантин і повернули загальнонаціональний. Ввели обмеження на масові заходи, роботу кінотеатрів і громадського транспорту.

Джерело.



Категорії: