facebook

Нові правила карантину: Степанов розповів про запуск “пріоритетних годин”

Глава МОЗ розповів про “пріоритетні години” для літніх людей

Зміни правил карантину в Україні для людей похилого віку вже набрали чинності згідно з оновленням постанови уряду, і покликані знизити рівень інфікування груп ризику. Мова йде про “пріоритетні години” для громадян старше 65 років.


Про це 18 листопада глава МОЗ Максим Степанов заявив в ефірі телеканалу “Україна 24”.

Міністр зазначив, що “пріоритетні години” діють з 10:00 до 12:00.

Саме в цей період часу літнім надається перевага в обслуговуванні в аптеках, на касах та в інших публічних місцях. Такі заходи триватимуть на період дії карантину.

“Люди літнього віку відносяться до групи ризику. Тому важливо, аби вони якомога менше контактували з оточуючими, адже відсоток летальних випадків найбільший саме серед людей, старших 65 років”, – пояснив він мету даної ініціативи.

Степанов висловив надію, що всі заклади торгівлі та послуг дослухаються рекомендацій і будуть їм слідувати, даючи преференції літнім людям саме в зазначені години.

Читайте також:  Зеркаль прокоментувала амбіції зайняти крісло Зеленського

Також глава МОЗ звернув увагу, що карантин “вихідного дня” було введено з метою уповільнення бурхливого темпу розповсюдження COVID-19

Крім того, Степанов додав, що повний локдаун на 3-4 тижні дозволив би розірвати ланцюг заражень, але вводити такі заходи в Україні неможливо виходячи з економічних реалій. Водночас якщо дотримуватися обмежувальних заходів і правил карантину, в тому числі й у вік-енди, в країні можна було б скоротити “ураганне зростання кількості хворих” на 10-15%.

Нагадаємо, раніше глава МОЗ акцентував, що нехтування впровадженими в країні протиепідемічних правил безпеки вже через місяць призведе до колапсу медичної системи України.

Також повідомлялося, що Степанов дав невтішний прогноз по COVID-19 і висловився про повний локдаун на 21 день.

Джерело.



Категорії: