facebook

Пpигoтyйтеcя! Міністр М0Зу Степанов ввeчeрi назвав групи людей, яких вaкцuнyють першими від ковіду-19

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив, що в першу чергу будуть вакциновані від коронавірусу три групи людей. За його словами, це люди з супутніми захворюваннями, медики та літні люди.

Про це він повідомив в ефірі “Україна 24”.


“Вакцинувати в першу чергу будемо групу ризику, як за ознакою по здоров’ю, яка має супутні захворювання, також група ризику за віком – це люди, які старше 65 років. А також група ризику за професійною ознакою – це працівники сфери охорони здоров’я”, – повідомив Степанов.

При цьому він повідомив, що глобальний механізм COVAX виділить Україні вакцин на 20% населення.

Читайте також:  МОЗ запропонує нові карантинні обмеження для кафе, ресторанів і шкіл

“Коли ми говоримо про механізм COVAX, ми говоримо про постачання такої кількості доз для вакцинації 8 млн осіб. Тобто 20% населення України. Якщо ми говоримо про двократне ведення вакцини, то це буде відповідно 16 млн доз”, – додав він.

Нагадаємо, у МОЗ назвали розмір першої партії вакцини від коронавірусу, яку Україна безкоштовно отримає в рамках глобального механізму COVAX.

Крім того, головний санітарний лікар Віктор Ляшко розповів, скільки буде коштувати одна доза вакцини від коронавірусу для України в рамках механізму COVAX, яку країна зможе придбати додатково.

Джерело.



Категорії: