facebook

Степанов: при 30 тис. хворих за добу введуть жорсткий карантин

Якщо буде загроза повного локдауну медичної системи України і понад 30 тис. хворих на COVID-19 за добу, уряд наполягатиме на введенні більш жорстких карантинних заходів, повідомив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

“Якщо буде загроза повного локдауну саме медичної системи, ми будемо наполягати на тому, що треба вводити більш жорсткі заходи”, – сказав Степанов на телеканалі “Інтер” у п’ятницю, передає Інтерфакс-Україна.


Як зазначається, якщо при кількості хворих понад 30 тис. на добу протягом певного періоду, це може викликати серйозні проблеми щодо навантаження на медичну систему.

“Коли ми говоримо про кількість хворих, я ще раз хочу наголосити, для нас головне – це кількість людей, які потрапляють до лікарні, тобто госпіталізуються. Якщо виходити з сьогоднішнього відсотка важких хворих, які потрапляють до лікарні, я думаю, що це вже понад 30 тис. хворих на добу в певному періоді. Тоді це може викликати серйозні проблеми щодо навантаження на медичну систему”, – пояснив Степанов.

Читайте також:  Відключення світла можливі в одній області: в “Укренерго” розповіли де

Він зазначив, що на ранок п’ятниці в лікарнях перебуває 27 тис. 902 хворих на Covid-19.

“Для нас це є найбільш критичним і серйозним показником”, – наголосив міністр.

Також Степанов додав, що якщо громадяни будуть дотримуватися карантину вихідного дня, це дозволить зупинити зростання кількості хворих.

“Я абсолютно впевнений разом із нашими експертами-епідеміологами, якщо ми будемо дотримуватися тих заходів, які введені в країні, зокрема карантину вихідного дня, ми зможемо зупинити таке велике зростання. Якщо ми зупинимося на тих цифрах, які є на сьогодні, навіть трохи менше, до 12-13 тисяч, наша медична система витримуватиме таке навантаження”, – повідомив очільник МОЗ.

Джерело.



Категорії: